Foto: PantherMedia/Scanpix
Laikā, kad ar skriešanu, šķiet, aizrāvies teju katrs, ir svarīgi būt arī pietiekami informētiem par pareizu skriešanas norisi un priekšnoteikumiem, kas jāievēro. Šai sakarā piedāvājam "Realbuzz" apkopotos ieteikumus, kā uzlabot savu skriešanas tehniku un, nekaitējot veselībai, arī gūtos rezultātus.

Parūpējies par pienācīgu atpūtu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai cik vienkārši tas arī nebūtu, tieši pietiekama atpūta, kuras laikā ļauj organismam atgūties pēc slodzes, ir svarīgākais priekšnoteikums pareizai skriešanai. Ieklausies savā ķermenī un skrien tik bieži un ilgi, cik tas ļauj. Tā neiedzīvosies pārpūlē, gūsi prieku un laika gaitā likumsakarīgi uzlabosi arī savus rezultātus.

Netrenējies, jūtot nogurumu vai neesot pie labas veselības


Foto: PantherMedia/Scanpix
Treniņš zaudēs savu produktivitāti, kā arī kaitēs veselībai, jo dosies skriet, jūtot pārgurumu vai saaukstēšanās laikā. Ķermenim tiks radīta papildus slodze, kas var rezultēties nepatīkamās sekās un veselības problēmās, brīdina mediķi.

Sastādi treniņu plānu un nospraud mērķi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai skriešana būtu regulārāka, sastādi treniņu grafiku, kā arī nospraud mērķi, ko vēlies sasniegt - piemēram, noskriet noteiktu distanci kādā no maratoniem konkrētā laikā. Tas disciplinēs, kā arī radīs gandarījuma sajūtu par augošajiem rezultātiem.

Sāc ar mazumiņu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā uzsver eksperti, svarīgākais, nodarbojoties ar skriešanu, ir nepārforsēt pirmajos treniņos. Skrien nelielas distances, iztiekot bez kāpinājumiem. Tas organismam ļaus pierast pie slodzes pakāpeniski, kā arī izvairīsies no lieku traumu gūšanas pārpūles rezultātā.

Neaizmirsti par veselīgu uzturu


Foto: PantherMedia/Scanpix
No treniņiem nebūs jēgas, ja paralēli lietosi alkoholu un ēdīsi neveselīgi. Ķermenim nepieciešamas vajadzīgās uzturvielas, lai tas spētu pilnvērtīgi funkcionēt. Pretējā gadījumā skriešanas laikā jutīsi nespēku, kā arī sirdsklauves, savukārt pēc tās - nespēku. Kā uzsver speciālisti, ļaunākais, ko organismam vari nodarīt, ir trenēties, pietiekami neēdot. Tas paaugstina traumu un veselības problēmu risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!