Foto: Shutterstock

Piepumpēšanās nav tikai svara pacelšana un nolaišana lejā uz visām četrām ekstremitātēm. Ir jāzina, kā to darīt pareizi, lai samazinātu ievainojumu risku, uzlabotu muskuļu spēku un sadedzinātu vairāk kaloriju.

Potālā www.fitnessmagazine.com ir apkopotas septiņas izplatītākās kļūdas, kam parasti cilvēki nepievērš uzmanību. Taču tagad tu vari uzzināt, kā no tām izvairīties un kā atspiesties, ievērojot pareizu tehniku.

1. kļūda – piepumpējoties dibens ceļas uz augšu

Piepumpēšanās ir lielisks vingrinājums vēdera muskulatūrai, taču, ja dibens cilājas uz augšu, ir skaidrs, ka ķermenis nedarbojas kā viens kodols. Kad veic atspiedienus, iesaisti dibena muskuļus – saspied tos, tādējādi dibens turēsies vienā līmenī ar muguru un necelsies uz augšu.

2. kļūda – mugura izskatās pēc šūpuļtīkla

Ķermenim ir jāveido taisna līnija – no pleciem līdz pat papēžiem. Pacel savu muguru vairāk pret griestiem, vienlaicīgi paceļot līdzi iegurņa kaulus.

3. kļūda – nepareiza roku izvietošana

Daudzi cilvēki rokas izvieto pārāk tālu uz priekšu, kas rada spriedzi plecu locītavām, tādējādi atspiešanās šķiet ļoti grūta un ir gandrīz neiespējami visu izdarīt pareizi, domājot gan par sēžamvietu, gan muguru, gan arī vēdera zonu. Rokām ir jābūt taisnām zem ķermeņa, lai piepumpēšanās laikā tās strādātu vienlīdz efektīvi un atbalstītu ķermeņa svaru.

Foto: Shutterstock

4. kļūda – nepareizs galvas izvietojums

Atspiedienu brīdī zods un žoklis nedrīkst būt pārāk tuvu krūtīm. Lai izvairītos no šīs kļūdas, iztēlojies, ka starp zodu un krūtīm atrodas greipfrūts un domā par to vingrojuma izpildes laikā. Tādā veidā mugurkauls būs taisnā līnijā un mazināsies spiediens kakla muskuļos.

5. kļūda – aizmiršana par kājām

Lielākā daļa cilvēku domā, ka, veicot atspiedienus, kājas tikai karājas un neveic nekādu funkciju, taču tā nav. Lai panāktu lielāku muskuļu darbību un vieglāk būtu atspiesties, ir jāpiedomā arī par kājām – ceļiem jāsniedzas pret griestiem nevis jānokarājas uz leju un papēžiem jāstiepjas pret grīdu, taču tajā laikā cisku muskuļiem jāpaliek nekustīgiem.

6. kļūda – elpas aizturēšana

Pareiza elpošana vingrojumu laikā lielākajai daļai cilvēku ir zināma, taču visbiežāk par to tiek aizmirsts. Atceries, ka ir grūti izpildīt jebko, ja tiek aizturēta elpa, tādēļ pārliecinies, ka ceļoties uz augšu tiek veikta izelpa un pa ceļam uz leju – ieelpa.

7. kļūda – tiek veikta tikai puse atspiediena

Pārāk bieži cilvēki neatspiežas pietiekami zemu vai neceļas atpakaļ tik augstu, cik nepieciešams, taču tikai puse atspiediena nepalīdzēs kļūt stiprākam un uzlabot prasmes. Lai no tā izvairītos, centies iztaisnot rokas katra atspiediena augšpusē, kā arī pievērs uzmanību tam, lai tricepsi ir paralēli grīdai, veidojot 90 grādu leņķi ar elkoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!