Foto: Kadrs no video

Ukrainas pusē karojošā krievu vienība leģions "Krievijas brīvība" paziņojusi, ka Krievijas Belgorodas un Kurskas apgabalā veiktā operācija palīdzējusi Ukrainas spēkiem stabilizēt situāciju frontē.

Ceturtdien notikušā preses konferencē leģiona pārstāvis Aleksejs Baranovskis skaidroja, ka okupantu armija gatavojās veikt jaunu uzbrukumu līdz Krievijas diktatora Vladimira Putina “vēlēšanām” un inaugurācijai uz nākamo amata termiņu, raksta aģentūra UNIAN.

“Mūsu operācija šos plānus izjauca. Militārā ziņā viņi bija spiesti pārsviest nozīmīgus spēkus no Kupjanskas apkārtnes, lai noturētu Belgorodas un Kurskas apgabalus. Faktiski mēs izjaucām Krievijas armijas uzbrukuma plānus,” skaidro Baranovskis.

Saskaņā ar viņa teikto, operācijas laikā ienaidnieka neatgriezeniskie zaudējumi ir 651 cilvēks, bet vēl 908 ievainoti. Savukārt 37 Krievijas karavīri saņemti gūstā. Tāpat iznīcināta 121 tehnikas vienība, vēl 50 bojātas.

“Mēs sev pievērsām taktisko aviāciju, tā veica vairāk nekā 320 gaisa triecienus, visas bumbas krita Krievijas teritorijā. Pateicoties mūsu operācijai, Ukrainas bruņotie spēki spēja stabilizēt fronti un piesegt sektorus, kur bija gaidāmi masīvi Krievijas uzbrukumi,” tā “Krievijas brīvības” pārstāvis.

Jau ziņots, ka Krievijas pilsoņu militārās vienības leģions “Krievijas brīvība”, "Krievu brīvprātīgais korpuss" (RDK) un "Sibīrijas bataljons" 12. martā sāka reidu ar tankiem Krievijas teritorijā. “Krievijas brīvība” paziņoja, ka “dodas uz velēšanām”.

16. martā vienības aicināja diktatoru Putinu uz sarunām, ja viņam vēl “palikusi vīrišķība”. 17. martā “Sibīrijas bataljons” paziņoja, ka sadarbībā ar RDK atbrīvojuši no Krievijas armijas Belgorodas apgabala Kozinkas ciemu.

18. martā vienības Belgorodas apgabalā iznīcināja elektroniskās karadarbības sistēmu “Žiteļ”.

Leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" (RDK) plašu uzmanību izpelnījās 2023. gadā, kad 22. maijā veica reidu Krievijas Belgorodas apgabalā, īslaicīgi ieņemot dažus ciemus.

Tolaik arī pirmo reizi tika sagrābta okupantu militārā tehnika uz Krievijas zemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!