Raidījumā "Dārza jautājums" ar jautājumu vērsusies Ina – viņa vēlas noskaidrot, kā piepildīt sapni par skaistu mauriņu vietās, kur augsne ir smilšaina. Lai augsni uzlabotu, darbiņš nebūs viegls, bet pavisam noteikti izdarāms, ja vien ir vēlme un pacietība, skaidro raidījuma vadītāja, dārzniece un arboriste Ilze Andersone.

Andersone skaidro, ka no smilts pavisam jāatvadās gan nav. Taču augsni, lai zāliens tajā labi augtu, vismaz 15 centimetru dziļumā būtu jāielabo, smilti sajaucot kopā ar melnzemi. Tad veidosies zālienam ideāla augsne, jo smilts labi drenē ūdeni un tādējādi augsne tik ātri nesablietējas.

Kādēļ ikgadēja aprūpe nepieciešama arī veciem lapu kokiem, piemēram, ozoliem un bērziem? Kā sadziedēt koku brūces, un kādos gadījumos tos nepieciešams kaļķot? Kurus zarus noteikti jāizgriež sanitārajā koka apkopē? Kā tikt galā ar nokaltušiem, taču lieliem zariem? Uz šiem un vēl citiem svarīgiem jautājumiem atbildes tiek sniegtas jaunākajā "Dārza jautājums" epizodē!

Tev ir jautājums par dārza darbiem? Raksti mums darzajautajums@delfi.lv! Mēs palīdzēsim atrast atbildi!

Atrādi savu augļu dārzu un laimē balvu!

Foto: DELFI

Vieni teiks, ka augļudārzā nav skaistāka laika par ziedoni, citiem, savukārt, brīnišķīgākais šķiet tieši ražas laiks. Tomēr dārzs ir skaists vienmēr. Kā izskatās tavā dārzā, kādi augļu koki un ogulāji tur aug?

Pastāsti vai vēl labāk – parādi to mums, un, iespējams, tieši tu būsi tas, kurš laimēs "Stihl" rokas zāģi "GTA 26" 200 eiro vērtībā, kas lieti noderēs, lai sakoptu tava dārza rotu!

Piedalies konkursā, sūti savu augļudārza foto un īsu aprakstu, uzvarētāju izlozes kārtībā noskaidrosim īsi pirms Jāņiem!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!