Foto: Privātais arhīvs
Pēc 12 gadiem Norvēģijā Ilze Andersone ar ģimeni atgriezās Latvijā, iekopjot savu zemes pleķīti "Saules Krastā" no nulles. Lai gan daiļdārzniecība viņai ir asinīs, ģimenes pieaugums licis pievērsties arī dārzeņkopībai. "Kamēr dēls ir mazs – kaut nu ģimene vēl augtu –, tas ir lielisks veids, kā sevi nodarbināt," skaidro saimniece.

Dzīves ceļi Ilzi aizveda ārpus Latvijas, jo, mācoties Bulduru Dārzkopības vidusskolā (tagad Bulduru tehnikums), kopā ar uzņēmumu "Labie koki" bija iespēja doties uz Norvēģiju, lai tur gadu mācītos Tautas augstskolā. Lai arī par mācībām nebija jāmaksā, paralēli tām bija jākopj augstskolas dārzs un parks.

Sākotnēji bija plānots, ka, pabeigusi mācības, Ilze dosies atpakaļ uz dzimteni, taču tad, paveroties iespējām, ceļš uz mājām tika atlikts par dažiem gadiem. "Domāju, ka pāris gadu tur pastrādāšu un braukšu mājās, bet tad satiku savu vīru, un kopā izvirzījām mērķi – nopelnīsim naudiņu, lai varētu uzcelt māju, neņemot kredītu." Galu galā Norvēģijā tika aizvadīti 12 gadi, turklāt lielu daļu no tiem Ilze nostrādāja pašas izveidotajā dārzkopības uzņēmumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!