Foto: Privātais arhīvs
Dārzs kā pilna laika darbs – izklausās pēc mierpilnas un harmoniskas ikdienas, vai ne? Protams, sava burvība tajā ir, taču ne bez kārtīgām grūtībām un izaicinājumiem. To pierāda Laura Dance, kas Sējas pagastā rūpējas par "Augustes iedvesmas dārzu". "Citreiz man šķiet – negribu būt smagāk strādājošā sieviete Latvijā, gribu uztaisīt foršu vietu, kur brauc forši cilvēki, es ar to varu pabarot savu ģimeni, taču tikai laiks rādīs, kā viss realizēsies," pārdomās dalās Laura.

Pirms vairāk nekā 10 gadiem Laurai Dancei bija savs ziedu veikaliņš. "Jau tad, kad man bija ziedu veikaliņš, braukāju pa dažādām izstādēm, meklēju dāvanas un citas skaistas lietas. Vienā brīdī apjautu – ja jau meklēju tās sev, tad varētu arī citiem ziedu veikaliem." Tā Laura nonāca ziedu vairumtirdzniecības bāzē, izveidojot un pēc tam vadot floristikas nodaļu. "Tajā man bija ļoti liela rīcības brīvība, varēju pati izdomāt, ko vēlos piedāvāt citiem ziedu veikaliem. Bija forši un interesanti, taču paskrēja 10 gadi, un kādā brīdī šķita, ka pietiek "pirkt un pārdot", gribas kaut ko radošāku, kaut ko jēgpilnāku sev."

Tālākais ceļš viņu aizveda līdz kādai iedvesmas lektorei, kas palīdzēja saprast savu sapņu nodarbošanos. "Manī norezonēja jautājums par to, ko man patīk darīt, kad darīt negribas neko. Sapratu, ka man tas ir dārzs. Kad pirms septiņiem gadiem uzcēlām māju, piemājas dārzs bija mans spēļu laukums, kurā, vīram par šausmām, visu laiku "štukoju" kādu jaunu ideju," smejas Laura.

Prātojot un analizējot dažādas idejas, Laura sapratusi, ka vēlas, lai dārzs būtu vieta, uz kuru katru dienu braukt kā uz darbu. Kādu dienu, pēc viena no bijušā klienta zvaniem, viss salikās pa plauktiņiem. "Man piezvanīja vairumtirdzniecības bāzes klients un jautāja, kā man iet, vai nemeklēju darbu. Pastāstīju, ka vēlos veidot šādu dārzu, un viņš piekrita – tādu dārzu Latvijā vajag!" atceras Laura. Izrādās, ka bijušajam klientam Sējā pieder zeme, kurā jau iestādīts prāvs pulks hortenziju – 1800 stādu, nopirktas lielas dekoratīvās puķu vāzes un iespaidīgas kolonnas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!