Foto: Publicitātes foto
Rekonstrukcija un pārbūve arhitektiem un būvniekiem bieži vien ir sarežģīts izaicinājums. Viens no lielākajiem izaicinājumiem pēdējos gados amerikāņu arhitektu grupas "Cube Design + Research" speciālistiem bija kāda vēsturiska nama renovācija, pilnībā pārveidojot namu un radot mūsdienīgu un ērtu vidi, kas piemērota dzīvošanai.

1875.gadā būvētais piecstāvu nams "Hayden Building" Bostonas centrā savulaik bija biroju ēka, līdz 1985.gadā tas gandrīz pilnībā izdega. Kopš tā laika vēsturiskais nams stāvēja neviena neizmantots, līdz brīdim, kad ēkas saimnieki nolēma, ko ar to darīt. "Cube Design + Research" arhitektiem tika dots uzdevums radīt glītu dzīvojamo namu, kurš ergonomiski savienojas ar tirdzniecības telpām mājas pirmajā stāvā.

"Hayden Building" renovācija un rekonstrukcija arhitektiem radījusi ne mazums āķīgu uzdevumu un problēmu, ar kādām parasti nesaskaras, būvējot tipveida dzīvojamās ēkas. Viena no problēmām bijusi lielie logi, kas veido atkārtojošos rakstu. Interjera speciālisti šo industriālo īpatnību atrisināja, rotaļājoties ar aizkariem un žalūzijām, tādējādi piešķirot vēsturiskajai ēkai mājīgāku un modernāku izskatu. Tāpat, veidojot interjeru, apdarē daudzviet paturētas raupjās ķieģeļu sienas un metāla sijas.

Iekštelpās dominē neitrāli vēsie toņi, piemēram, pelēkā un netīri baltā krāsa, kas izvēlēti ar nolūku - lai uzsvērtu nama lietišķo biznesa pagātni. Mājīgumu piešķir koka virsmas un elementi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!