Šis pilnībā pārveidotais dzīvoklis Madridē ir arhitektu Rikardo Elizondo un Marijas Lado kopīgā darba rezultāts. Abiem speciālistiem izdevies vecas un nolaistas telpas transformēt mūsdienīgā, omulīgā, ļoti viesmīlīgā un gaismas pārpildītā vidē, raksta portāls Nuevo Estilo.

Dzīvokļa krāsu paletes pamatā ir gaiši pasteļtoņi, kurus izcili papildina spilgti un izteiksmīgi purpura elementi. Cienot mājas seno vēsturi, dzīvokļa interjerā veiksmīgi iekļauti elementi no 18.gadsimta, piemēram, antīka kumode un itāļu krēsli ar puķaina zīda auduma apdari. Ar senajām, šķietami vecmodīgajām lietām kontrastē mūsdienīgi dizaina elementi un mēbeles, piemēram, balts organiskā stikla galds, kā arī spoguļotie galdiņi - kubi pie dīvāna dzīvojamajā istabā.

Virtuvi un dzīvojamo istabu savieno mājīga ēdamzona. Apaļais stikla galds un polsterētie krēsli purpura krāsā ir perfekta vieta vakariņām ģimenes lokā. Virs galda piestiprinātais gaismeklis pārspīlēti grezna franču stila svečtura formā telpai piešķir nedaudz bohēmisku noskaņu.

Virtuvi no dzīvojamās zonas nodala stikla siena. Saimniekuprāt šī ir ļoti veiksmīga ideja - arī atrodoties virtuvē, namamāte nejūtas nošķirta no pārējās ģimenes vai viesiem, kuri laiku pavada dzīvojamajā istabā, turklāt ēdiena gatavošanas aromāts paliek virtuvē, nepiepludinot māju ar savu smaržu.

Gluži tāpat kā pārējā dzīvoklī, arī guļamistabā kopējo noskaņu galvenokārt nosaka dekorācijas. Atšķirīgi naktsskapīši, neliela statuete un glancētā bilde pie sienas stāsta par mājas saimnieku izkopto stilu un individualitāti. Monohromo dizainu līdzsvaro vecais krēsls ar padilušajiem roku balstiem un zebras paklājiņš pie gultas. Vannas istabas apdarē izmantoti zilie un zaļie pasteļtoņi, radot visnotaļ patīkamu un viesmīlīgu vidi.

Lai gan dzīvokļa saimniekiem nav jāsūdzas par šaurību, viena no viņu vēlmēm bija - radīt vēl plašāku iespaidu. Tas veiksmīgi panākts, pateicoties baltajām sienām un lielajiem logiem, caur kuriem dzīvoklī ieplūst spožā Spānijas saule. Un, lai saules būtu vēl vairāk, dzīvojamā istaba ved uz jauku iekšpagalmu, kas izveidots īpaši viesu uzņemšanai un mājas ballītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!