Foto: Shutterstock

Šie ikdienišķie priekšmeti slēpj tumšu noslēpumu: tie ir patiešām netīri. Ir pienācis laiks atbrīvot tos no lāsta un, ņemot vērā housebeautiful.com padomus, ķerties pie lielās tīrīšanas.

Putekļusūcējs

Tavs putekļusūcējs visu savu kalpošanas laiku pavada tīrot – tas ir pelnījis, ka kāds dažkārt iztīra arī to. Tevi noteikti iepriecinās fakts, ka tīmekļa meklētājā ir iespējams atrast pamācību gandrīz jebkura putekļusūcēja modeļa tīrīšanai. Ja tev pieder putekļusūcējs ar rotējošu birsti, tā atbrīvošana no matiem un pūkām, iespējams, nebūs nedz viegla, nedz patīkama nodarbe, bet, lai to padarītu ērtāku, mēs iesakām izmantot nelielas šķērītes.

Vannas istabas paklājiņš

Neaizmirsti, ka uz vannas istabas paklājiņa tiek kāpts ne vien pēc mazgāšanās – tīrām kājām, bet arī pirms tam, kad kājas mēdz būt sasvīdušas un netīras. Vēl jo vairāk, pa paklājiņu lāčo ne tikai tu, to dara arī tavs vīrs, bērni un draugi. Tāpat kā citi paklāji, arī vannas istabas paklājiņš reizēm ir jātīra. Par laimi, tas nesagādā praktiski nekādas pūles, jo to var vienkārši izmazgāt veļas mašīnā.

Istabas augi

Tas, ka jūsu dracēna nav novītusi, nenozīmē, ka tā sevi tīra pati. Nav nepieciešams joņot uz veikalu pēc speciāliem tīrīšanas līdzekļiem - viss, kas tev nepieciešams istabas augu spodrināšanai, ir sausa lupatiņa vai putekļu slotiņa. Daži iesaka izmantot banānu mizas vai pienu, taču citi uzskata, ka tas ir pilnīgi lieki, jo šādi paņēmieni var piesaistīt kaitēkļus.

Gludeklis

Ja tavs drēbju skapis ir pilns ar apģērbiem, kurus bieži jāgludina, ir ļoti svarīgi parūpēties par gludekļa tīrību, pretējā gadījumā uz gludekļa esošie netīrumi var nonākt uz apģērba. Par laimi, ar tīmekļa meklētāja palīdzību ir iespējams noskaidrot, ka ar dzeramo sodu un etiķi iespējams notīrīt pat ļoti netīru gludekļa visrmu. Vēl viens pierādījums tam, ka etiķis un dzeramā soda ir izcili dabiskie tīrīšanas līdzekļi.

Tālvadības pults

Runāsim atklāti: bieži vien televizors ir mājokļa centrālais objekts, tomēr tā tālvadības pults netiek tīrīta, par spīti tam, ka to regulāri apgrābsta gan ģimenes locekļi, gan viesi. Pults tīrīšana nav nekas sarežģīts – vispirms atbrīvo to no taustiņu starpās atrodamajiem netīrumiem, izmantojot zobu birsti, pēc tam notīri korpusu ar spirtu saturošu tīrīšanas līdzekli. Grūti sasniedzamās vietas vari mēģināt iztīrīt, izmantojot vates kociņus.

Dušas uzgalis

Pat tad, ja pēc katra dušas apmeklējuma tu noskalo dušas uzgali un dušas kabīni, visticamāk, ka ar to vien nepietiks. Laika gaitā dušas uzgaļa caurumos sakrājas nogulsnes, kas pasliktina ūdens plūsmu. Protams, tu vari iztīrīt dušas uzgali pēc tam, kad tas noskrūvēts no caurules, taču ir arī vienkāršāks risinājums: piepildi celofāna maisiņu ar etiķi, apsien to ap dušas uzgali un atstāj to virsū visu nakti. Nākamajā rītā dušas uzgalis būs kā jauns.

Zobu birstīšu turētājs

Par spīti tam, ka zobu birstes izmanto tīrīšanai tās (un nekārtība, ko tās rada tandēmā ar zobu pastu) var kļūt ļoti atbaidošas, ja netiek nomainītas pietiekami bieži. Pieņemsim, ka esi ļoti apzinīga un maini zobu birstes ik pēc 3 – 4 nedēļām, kā to iesaka darīt zobārsti, bet, ļoti iespējams, ka tu neiztīri zobu birstīšu turētāju tik bieži, cik tas būtu vēlams.

Veselības un vides organizācijas “NSF International” veiktajā pētījumā tika atklāts, ka zobu birstīšu turētājs ir trešais baktērijām pārpilnākais priekšmets visā mājā, tādēļ ir pienācis laiks to iztīrīt. Kā to izdarīt? Vispirms izskalo turētāju ar karstu ūdeni, tad atbrīvojies no nevēlamajām nogulsnēm, izmantojot cauruļu tīrītāju, piepildi turētāju ar antibakteriālu mutes skalojamo līdzekli un pēc aptuveni 2 minūtēm izskalo un izžāvē.

Atkritumu tvertne

Parasti atkritumu tvertne tiek iztīrīta tikai pēc tam, kad pārplīst atkritumu maiss un piepilda to ar pretīgu šķidrumu, taču atkritumu tvertni vajadzētu regulāri iztīrīt pat tad, ja nekas tāds nav noticis. Vienkārši apsmidzini to ar tīrīšanas līdzekli, kārtīgi izberz, izskalo un nosausini. Un lūk, tā ir tīra un smaržīga!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!