Foto: Vida Press

Sievu sala jeb Isla Mujeres ir niecīga Meksikai piederoša saliņa, kura atrodas tikai 13 kilometru attālumā no Kankunas - viena no slavenākajiem tūristu galamērķiem. Dienas laikā izpētāmajā saliņā slēpjas neparastā Conch Shell House jeb sniegbalta māja-gliemežnīca, kura līdzinās dabā neeksistējošam pasaku namiņam. Neizbrīna fakts, ka šis dīvainais īpašums pieder populāram meksikāņu māksliniekam-sirreālistam Oktavio Okampo, kurš šo projektu izlolojis un realizējis, sadarbībā ar savu brāli-arhitektu Eduardo.

Mākslinieka iecere paredzēja radīt dizainu, kurš harmonētu un saplūstu ar apkārtējo vidi, tādēļ ēkas formas imitē dabā vērojamo skaistumu. Pasakainā sniegbaltā ēka ir veidota gliemežnīcas formā un tās būvēšanai ir izmantoti tradicionāli materiāli – cements, augstvērtīgs betons, kā arī pārstrādāti dabīgi materiāli, piemēram, turpat piekrastē savākti un sasmalcināti gliemežvāki un koraļļi. Speciālisti lēš, ka šīs brīvdienu mājas apdarei ir izmantotas aptuveni 4000 gliemežnīcas.

Mājas iekšējā apdare pilnīgi harmonē ar eksterjeru – tā ir veidota pludmales stilā un pārsteidz ar savu vienkāršību un dabiskumu. Tā kā dabā praktiski neeksistē asi stūri, mājas centrālā dzīvojamā telpa ir apaļa un līgani saplūst ar citām istabām.

"Gliemežmājā" ir virtuve, divas guļamistabas, divas vannas istabas un tualete. Vannas istabas izlietnes ir izgatavotas no presētiem koraļļu putekļiem, bet maisītāju lomu pilda lieli gliemežvāki un krāšņi koraļļi.

Uz mājas otro stāvu ved vītņveida kāpnes, bet pagalmā atrodas liels baseins, kuru ieskauj krāšņi zaļojoši tropiskie augi un kokospalmas.

Starp citu, īpašnieks šo neparasto brīvdienu māju izīrē arī atpūtniekiem. Šeit ir visas ērtības, tai skaitā kondicionēts gaiss un interneta pieslēgums. No mājas logiem paveras pastkartītes cienīgs skats uz dzidri zilo Karību jūru. Īpašumā bieži tiek rīkotas kāzas, jo eksotiskā atmosfēra kāziniekiem nodrošina neaizmirstami spilgtas emocijas un burvīgas bildes.

Izvēloties apmesties Conch Shell House, jārēķinās, ka katra burvīgajā īpašumā pavadītā diennakts tev izmaksās 225 dolārus. Bet tas taču ir tā vērts, vai ne?

Foto: Conch Shell House neparastais interjers un pasakainais dārzs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!