Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā vēsta tautas gudrība: "Par meistaru vēl neviens nav piedzimis." Bet tev ir visas iespējas izkopt savas gludināšanas prasmes un kļūt par īstu profesionāli, ja ievērosi šos vienkāršos housebeautiful.com ieteikumus, kuri palīdzēs vienmuļo pienākumu paveikt ātrāk un efktīvāk.

Pārāk sausas veļas gludināšana

Nedaudz mitrs audums ir vieglāk gludināms. Nav prāta darbs censties izgludināt pavisam sausu veļu. Lai atvieglotu sev darbu, pirms gludināšanas apsmidzini drēbes ar ūdeni no pudeles ar pulverizatora uzgali vai apstrādā drēbes ar tvaiku, izmantojot gludekļa tvaika funkciju.

Delikātu izstrādājumu gludināšana

Ja līdz šim esi veļu, kurai ieteicami zemāki temperatūras uzstādījumi, gludinājusi pirmo, iespējams esi pamanījusi, ka no gludekļa pilošais ūdens reizēm mēdz uz gaišā auduma atstāt dzeltenīgus traipus. Lai izvairītos no šīs problēmas, sāc veļas gludināšanu ar linu, kokvilnu un citiem audumiem, kuru gludināšanai nepieciešama augsta temperatūra, delikāto veļu atstājot kā pēdējo.

Pareizās temperatūras izvēle

Ja uz birkas norādīts, ka audums satur gan dabīgās, gan sintētiskās šķiedras, lai izvairītos no apģērba sabojāšanas, iesākumā izvēlies gludekļa uzstādījumu, kas piemērots delikātam audumam. Tad, ja nepieciešams, vari pakāpeniski paaugstināt temperatūru.

Krāna ūdens lietošana

Jaunākie gludekļu modeļi pieļauj ūdensvada ūdens izmantošanu, bet ņem vērā, - ja tava ūdensvada ūdens ir izteikti ciets, labāk atšķaidi to ar destilētu ūdeni (50:50) vai lieto mīkstāku ūdeni.

Gludekļa kopšana

Gludekļa virsmu ik pa laikam ir nepieciešams attīrīt no netīrumiem un nosēdumiem, izmantojot īpaši šim nolūkam paredzētu līdzekli vai kādu no tīmeklī atrodamajām pašgatavoto līdzekļu receptēm. Nekādā gadījumā nelieto šīm nolūkam abrazīvu pastu, jo tā neatgriezeniski sabojās gludekļa virsmu.

Gludekļa ūdens tvertnes iztukšošana

Atceries, ka pēc gludināšanas vienmēr ir jāiztukšo gludekļa ūdens tvertne. Ja ūdeni atstāsi gludeklī, tas var sabojāt gludekļa mehānismu vai arī iztecēt un sabojāt mēbeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!