Foto: Shutterstock

Kurš gan nav sastapies ar situācijām, kad bezspēkā atnākuši mājās kļūstam vēl ērcīgāki, ja dzīves telpa ir nekārtīga un atpūtas vietā nākas ķerties pie tīrīšanas darbiem? Šādas situācijas katrs pats varam novērst, veltos pāris minūtes no rīta vai iepriekšējās dienas vakarā. Ja ievērosi apartmenttherapy.com sniegtos padomus un izdarīsi šos pāris minūšu darbus, vienmēr būs daudz patīkamāk atgriezties mājās.

Kārtīga virtuve pēc brokastīm

Tie, kas nespēj savu rīta cēlienu iedomāties bez dienas svarīgākās maltītes, brokastīm, noteikti jāparūpējas par to, lai tas nebūtu pamanāms arī vakarā. Noteikti saliec visus produktus ledusskapī vai tam paredzētajos plauktos, nomazgā traukus, krūzes, glāzes, noliec to visu žāvēties un sakārto visu tā, lai darba virsma būtu brīva un gaidītu gatavošanos nākamajai maltītei. Ja vakarā nāksies kārtot brokastu rituāla atstāto nekārtību, noskaņojums tik tiešām var tikt sabojāts acumirklī.

Kārtība vannasistabā

Tas pats attiecas arī uz vannasistabu, kur nereti izskatās tā, it kā viesulis būtu gājis cauri. Ja ticis izmantots fēns, tad noliec to paredzētajā vietā, nevis atstāj iespraustu rozetē, noglabā visu izmantoto kosmētiku un higiēnas preces tā, lai viss būtu salikts savās vietās. Šāds ieradums, sakārtot izmantotās lietas, aizņems vien pāris minūtes, turklāt, par kārtības ieviešanu ilgtermiņā arī vairs nebūs jādomā.

Saklāta gulta

Šeit komentāri ir lieki. Gultai vienkārši ir jābūt saklātai katru rītu, bez izņēmumiem. Ja sega un spilveni netiek locīti un glabāti kur citur, tad noteikti sakārto to un izmanto gultas pārklāju.

Netīrās drēbes savā vietā

Atnākot pēc darba esi secinājis, ka drēbes ir kļuvušas netīras? Vai arī brokastīs jau esi paspējis notraipīt apģērbu? Tādā gadījumā noteikti neliec to atpakaļ skapī vai nenomet gultā, bet gan aiznes uz netīrās veļas grozu. Noliekot šādu apģērbu skapī, vēlāk par to tiks aizmirsts un brīžos, kad tieši to apģērbu visvairāk vajadzēs, tas, protams, joprojām būs netīrs un diena būs sabojāta.

Atvērti logi

Pat tad, ja tavs rīts ir ļoti agrs un saule vēl nav tik spoža, noteikti atver logus – aizkarus vai žalūzijas. Ja tas netiks izdarīts, dabiskais apgaismojums tā arī pa visu dienu neienāks mājoklī, līdz ar to gan gaiss nebūs tik veselīgs, gan pašiem, gan telpaugiem. Ļauj pavasara saulītei sasildīt mājokli.

Patīkams aromāts

Mēdz teikt, ka katram mājoklim ir sava raksturīgā smarža, bet, ja pats to nejūti un vēlies radīt mājīgāku gaisotni, atsvaidzini gaisu ar kādu aromātu. Vislabāk izvēlēties kādu dabisko gaisa atsvaidzinātāju – tie var būt ziedi, ēteriskās eļļas un smaržu kociņi. Neliela aromāta deva ļaus patīkami ieelpot aromātu ik vakaru, atgriežoties mājās.

Ziedu skaistums

Protams, ir žēl doties prom no mājokļa, ja ir saņemti ziedi un tiem visu dienu jāpaliek vientuļi rotājam telpu. Tieši tāpēc noliec šos ziedus vietā, kur tie būs visvairāk redzami tajos brīžos, kad esi mājās. Izvēlies pēc saviem ieskatiem piemērotāko vietu – virtuvē, viesistabā vai guļamistabā.

Kārtība pēc atpūtas

Ne tikai rīta cēlieni ir tās reizes, kad aiz sevis mēdzam atstāt nekārtību. Tas pats attiecas arī uz dzīvojamo telpu, kur atpūšamies pēc darba. Velti tās pāris minūtes un sakārto šo vidi arī pēc vakariņošanas un TV pārraides noskatīšanās. Sakārto lasīto presi, izmet čaukstošos papīrus, noliec grāmatu tai paredzētajā vietā un saloki pledu, lai nākamā atgriešanās mājās būtu patīkamāka.

Ilgas pēc mājām

Ir svarīgi ilgoties pēc mājām, un ja iekšēji būs vēlme atgriezties mājās, tad arī šeit pavadītais laiks būs daudz patīkamāks. Lai šāda sajūta rastos, apdomājies, kas ir tas, kas tevi vilina doties mājās un kā vēlies pavadīt to laiku. Ja tam nepieciešams gards ēdiens, tad sagatavo tam visu nepieciešamo, ja siltums, tad nodrošini mājokli ar siltumu, bet, ja vēlies sevi kā palutināt, tad noskaties kādu filmu, dodies vannā vai kā savādāk izbaudi atpūtu mājās. Un, lai to varētu no sirds izbaudīt, tas dažkārt ir iepriekš jāizplāno, lai atpūta varētu tikt īstenota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!