Foto: Shutterstock

Vasara ir festivālu, ekskursiju, brīvdabas pasākumu un pārgājienu sezona, tāpēc guļammaiss ir glābiņš miera stundām, kad sasildīties nakts stundās. Reti kurš atceras laicīgi pārbaudīt guļammaisa stāvokli un tīrību, tāpēc, ja arī tavs guļammaiss tā vien sauc pēc mazgāšanas, tad aizņemies howtocleanstuff.net sniegtos padomus.

Pirms ķeries pie guļammaisa mazgāšanas, izkrati to un atbrīvo no gružiem, kas varētu būt sakrituši iekšpusē.

Atceries, ka guļammaisu vislabāk mazgāt ar rokām, jo veļas mazgājamā mašīna var to sabojāt, tāpēc drošs paliek drošs, un labāk to mazgāt ar veiklo pirkstu palīdzību.

Mazgāšanai jānodrošinās ar veļas ziepēm (neitrāla smarža), sūkli, siltu ūdeni vienā bļodā un vēsāku ūdeni citā bļodā.

Siltajā ūdenī izšķīdini ziepes, lai tas ir putojošs, un iemērc tajā sūkli. Izklāj guļammaisu uz līdzenas virsmas, piemēram, grīdas un ar sūkli mazgā to vienā virzienā, īpaši stingri neberzējot audumu. Sūklim ir jābūt mitram, bet ne tik slapjam, ka tas pil. Ja ir radušies kādi traipi, tad tos var mazgāt intensīvāk. Uzreiz iemērc sūkli tīrajā ūdenī, nopied lieko ūdeni un tad notīri guļammaisu. Pēc tam mērcē sūkli atkal ziepjūdenī un turpini, līdz viss guļammaiss ir nomazgāts gan ar ziepjūdeni, gan ar tīro ūdeni. Pēc nepieciešamības nomina tīro ūdeni, lai tas nebūtu tik ziepjains. Noslēgumā visu guļammaisu nomazgā tikai ar ūdens un sūkļa palīdzību, lai novērstu visas ziepju paliekas.

Pēc tam, kad guļammaiss ir izmazgāts, izkarini to ārā vai uz veļas žāvētāja atvērtā veidā un ļauj tam pilnībā izžūt.

Atceries!

  • Noteikti cieši nespied guļammaisu vai necenties to izžāvēt ātrāk ar centrifūga palīdzību. Tādā veidā guļammaiss zaudēs savu funkcionalitāti un kļūs plānāks. 
  • Var izmantot arī veļas žāvētāju, tikai tādos gadījumos ierīcē jāieliek tenisa bumbiņas, lai pildījums nezaudētu savu pilnību. 
  • Nemazgā guļammaisu veļas mazgājamā mašīnā, jo lielā ūdens daudzumā tas piepūtīsies un kļūs ļoti smags, tāpēc ierīcei tā būs liela slodze. 
  • Neilona audums nemīl lielu karstumu, tāpēc veļas žāvētājos neizmanto karsto tvaiku, tāpat mazgāšanas procesā nekad neizmanto karstu ūdeni, jo tas var rast bojājumus un padarīt guļammaisu mazāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!