Foto: PantherMedia/Scanpix
Nelielā auguma, asā prāta, labās veselības un, protams, pievilcīgā izskata dēļ bīglu ļoti bieži izvēlas par savu četrkājaino draugu. Lai gan sākotnēji audzēts medībām, tagad bīgls kļuvis par universālu suni, kas var kļūt par lielisku mājas mīluli. Ir gan dažas būtiskas lietas, kas par šo suni jāzina, pirms izlemt to iegādāties.

Bīgls (ang. val. beagle – dzinējsuns) ir vidēja izmēra medību suns, kas pieder dzinējsuņu grupai. Šīs šķirnes pārstāvjiem piemīt lieliska oža un spēcīgs pēdu dzīšanas instinkts.

Bīglus lielākoties izmanto savvaļas trušu, zaķu un citu mazu meža dzīvnieciņu medībām. Nereti robežsargi lieliskā deguna īpašniekus ņem talkā, lai atrastu nelegāli ievestu produkciju vai sprāgstvielas. Bīglus izmanto arī kā terapijas suņus un glābējus. Viņu izcilā oža pat lauksaimniekiem palīdz konstatēt kaitēkļus, kas slēpjas zem augļkoku mizas

Foto: Shutterstock
Ir divas versijas par šķirnes nosaukuma izcelsmi. Visticamāk, tas veidojies no franču valodas vārda "begueule", tā burtisks tulkojums ir "alvotā rīkle". To varētu skaidrot ar šo suņu spēju izdot neparasti ilgus un skanīgus rējienus. Otra versija šķirnes nosaukuma izcelsmi saista ar senangļu vārdu "beagle", kura nozīme ir "mazs".

Bīgla raksturs un īpatnības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bīgla izcelsme

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bīgla izskats

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bīgla veselība un kopšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!