Ziemā suņa saimniekam savam mīlulim jāpievērš lielāka uzmanība, jo jāparūpējas par viņu veselību laikā, kad zemi klāj ledus, kas pārkaisīts ar sāli, kā arī suns daudz mazāk laika pavada svaigā gaisā, kas ietekmē ķepaiņa veselību. Portāls Hartz.com iesaka pāris padomus, kā izvairīties no trim populārākajām suņu kopšanas problēmām ziemā.

1. Ziemā, kad ielas kaisītas ar smiltīm un sāli, jāuzmana sava mīluļa ķepas. Tās viegli var tikt ievainotas, jo sāls ķepas spilventiņus padara sausus un liek sprēgāt.

  • Risinājums: Lai aizsargātu sava suņa ķepas, pēc katras pastaigas obligāti kājas jānoskalo ar siltu ūdeni. Īpaša vērība šim rituālam jāpievērš saimniekiem, kuru suņiem starp pirkstiem aug gara spalva, kurā var saķerties sāls gabaliņi, smiltis un netīrumi.

2. Ne tikai saimniekam, bet arī dzīvniekam ziemā paliek sausāka āda.

  • Risinājums: Ja savam mīlulim novērota šāda problēma, var mēģināt suni mazgāt ar dzīvniekiem īpaši paredzētu šampūnu. Noteikti nedrīkst lietot cilvēkiem domātos līdzekļu, jo tie ādu sausinās un sabojās vēl vairāk. Ja sausa āda dzīvniekam ir arī pēc peldes vannā, noteikti vajadzētu konsultēties pie veterinārārsta, jo tā var būt kādas nopietnākas slimības pirmā pazīme. Ja suņa kažoks ir biezs, to var biežāk ķemmēt, jo šāda darbība liek ādai vairāk taukoties, tāpēc tā nebūs vairs tik sausa.

3. Var šķist, ka ziemā suņa nagi aug ātrāk, bet tie nenodeldējas, jo vasarā suns var skriet, rakt un vairāk laika pavadīt svaigā gaisā, kur rotaļu laikā arī nagi paši novīlējas.

  • Risinājums: Ja ziemā suņa nagi izaug pārāk gari un dzīvniekam nav iespējas tos pašam nodeldēt, tie ir jāgriež biežāk, citādi, ja nagiem ļauj ataugt, tas var ietekmēt suņa gaitu un katru soli padarīt arvien sāpīgāku. Ja laikus nenogriež nagus, suņa dzīvais nags sāk izplesties un augt garāks, kas vēlāk apgrūtina griešanu. Saimniekam viegli iespējams traumēt dzīvā naga daļu. Ja saimnieks nav pieradis vai baidās pats griezt sunim nagus, ziemā jādodas pie veterinārārsta, kurš var iemācīt saimniekam veikt šo procedūru vai izdarīt to pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!