Foto: Shutterstock

Katru reizi, atgriežoties savās mājās, pārņem viegluma sajūta un atkalredzēšanās prieks, un vienam mājīguma sajūtu rada smarža, citam - gaisma, bet vēl kādam - mīkstais plediņš dīvānā. Tieši tāpēc, ka mēs esam tik dažādi, ir tik interesanti iepazīt arī citu labsajūtas formulu mājām, lai no tās iedvesmotos, vai vienkārši aizdomātos par to, kas tad galu galā mums katram pašam rada to patīkami omulīgo sajūtu, esot mājās. Savās pārdomās par mājīgumu portālam Tavamaja.lv dalās radošas, spilgtas un iedvesmojošas personības.

Radošuma iemiesojuma un enerģijas eliksīra - Gundegas Skudriņas labsajūtas minimums

Foto: Shutterstock

Tā kā Gundegas ikdiena saistīta ne tikai ar televīziju, bet arī radošiem risinājumiem interjerā, dekorēšanu un svētku sajūtas radīšanu, tad tā vien šķiet, ka pašas mājās par šādām lietām nemaz neatliktu laiks, tomēr arī Gundegas mājās neiztikt bez mājīguma klātbūtnes, un šeit liela loma ir kārtībai.

''Mans labsajūtas rādītājs noteikti ir kārtība mājās. Ar trim maziem bērniem tā gan dažreiz šķiet neiespējamā misija, tomēr pat tad, ja kārtība ir uz desmit minūtēm vai pusstundu, tā jau ir svētlaime,'' stāsta Gundega.

Bez kārtības klātbūtnes, Gundegu iedvesmo fotogrāfijas, kas, viņasprāt, ir ļoti vērtīga liecība. Iemūžinātas atmiņas vienmēr liek sejā parādīties smaidam, tās atgādina par īpašiem dzīves mirkļiem, mīļajiem cilvēkiem līdzās un, protams, patiesām dzīves vērtībām.

Savā labsajūtas komplektā Gundega min arī ziedus, sveces, dažādas mīļlietiņas, kas atvestas no ceļojumiem, bērnu darinātos mākslas darbus un skaistus traukus, ar ko padarīt īpašāku ikdienu un greznākus svētkus.

Tāpat Gundegas lauku mājās neatņemamu labsajūtas sastāvdaļu veido kamīns, kura liesmās raugoties, rodas ne viena vien ideja un iedvesma skaistiem darbiem.

Spilgto un dzīvespriecīgo interjeru cienītājas, interjera arhitektes Annas Buteles iedvesma

Foto: Shutterstock

Tā kā Annas ikdiena ir saistīta ar interjeru un arī māju sajūtas radīšanu tajā, tad ir neiespējami no tā izvairīties arī pašas mājoklī. Kā stāsta interjera arhitekte, tad primārais labsajūtai mājās ir pati telpa, kas ietver proporcijas un konfigurāciju. Bez tā dažkārt ir pat neiespējami radīt mājīgumu vai omulīgumu, tāpēc šādiem aspektiem ir liela loma.

Annas Buteles labsajūtu mājās ietekmē arī perspektīva, kas redzama pa logu - gaismai ir ļoti liela loma noskaņas veidošanā, tāpēc logi nekad nebūs tumši un bieziem aizkariem klāti. ''Tomēr pats, pats svarīgākais manā mājas labsajūtā ir cilvēki, ar kuriem es dalu šo dzīves telpu, jo mājas noteikti nav tikai vieta – tās ir sajūtas,'' savās pārdomās dalās Anna.

Svētku sajūtas radītājas Sindijas Vildes Spingas omulīgums

Foto: Shutterstock

Sindija Vilde – Spinga ik dienu rūpējas par to, lai cilvēkiem svētki būtu kas īpašs un neaizmirstams, un par to viņa neaizmirst arī mājās, jo, galu galā – tiešī mājas ir tā vieta, kas mūs iedvesmo. Labsajūtas formulu Sindijas mājās veido sveces, kas vienmēr rada mīļuma, siltuma un dzīvības sajūtu, kā arī mūzika, kas ir neatņemama māju sajūtas sastāvdaļa - klusums tiek baudīts dabā, bet mājās gan vienmēr kaut kas skan.

Runājot par mājīgumu un brīvības sajūtu, to noteikti sniedz mājas mīlulis, Veimāras suns Rausītis, kas ģimenes locekļus allaž prot iepriecināt un uzmundrināt gan no rītiem, kad visi dodas prom dienas gaitās, gan vakaros, gan suns visus laimīgi sagaida, asti luncinādams.

Tāpat kā Gundegai, arī Sindijai mājīgumu un labsajūtu rada kamīns, kas ir kā dvēseles siltuma simbols.

Lai katram no jums ik dienu ir prieks atgriezties mājās, pavadīt laiku šeit ar saviem mīļajiem, piedzīvot skaistus ikdienas mirkļus un svētkus, kā arī radīt sajūtu, ka nekur nav tik labi kā mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!