Jēkabpilī šis vizuāli neparastais, no tradicionālās arhitektūras tik atšķirīgais nams krīt acīs uzreiz. Tā tēlā saskatāmas ģeometriskās figūras: cilindrs un trīsstūris. Turklāt ēka veiksmīgi ieprojektēta ainavā, kurā ir pakalns ar baznīcu. Mājai ir trīs līmeņi, iekštelpās nekur nav durvju. Tās īpašnieks Josifs Kačanovskis atzīst: ''Māja tapusi ilgās pārdomās, īstenots projekta sestais variants.''

Lai uzceltu tik interesantu māju, tās īstenotājam vajadzētu būt īpašai mākslinieka iztēlei, radošajam ķērienam, un tāds Josifam ir – viņš dažādos uzņēmumos Rīgā un Jēkabpilī bijis mākslinieks noformētājs. Turklāt lieliski gleznojis, žēl, ka pēc pārcelšanās no Rīgas uz dzīvi Jēkabpilī (te jau sešpadsmito gadu) to pārtraucis darīt.

Esmu piedalījies vairāku namu celtniecībā, Rīgā izveidoju vienu kafejnīcu, Jēkabpilī kādas piecas mājas. Savu namu uzcēlu 2012. gadā, lai gan tas nav īpaši plašs, kādi 80 m2, toties praktisks. Tā kā telpas ir nelielas, tad plašuma efektu panācu ar daudziem logiem, spoguļiem, kas iemontēti dažādās vietās – ne vien skapju durvīs, bet arī sienās, kas atdala iekštelpas.

No ielas puses ieejot mājā, esam nokļuvuši ēkas pirmajā līmenī. Tajā pa kreisi – noliktavas skapis, dušas kabīne, centrā – apaļas formas izlietne (trauks), kur nomazgāt ceļa putekļus. Aiz dekoratīvas stikla sienas iekārtota tualete. Skatienam paveras kāpnes uz otro līmeni (zemāks par pirmo!), no kura var iziet uz terases pie dīķa. No pirmā līmeņa ved kāpnes arī uz trešo līmeni, kurā atrodas guļamistaba. Tās centrā novietota gulta ar apaļu matraci. Virs tās griesti kā dekoratīvs apaļš debesjums, kurā kā zvaigznes spīd lampas.

Otrajā ēkas līmenī iekārtota viesu telpa (kā halle), kas apvienota ar virtuvi un apaļu vannu. Netālu no vannas pie sienas uzmūrēts kamīns, kas apdarināts ar ģipša plātnēm, kurās redzami ēģiptiešu hieroglifu atveidi.

Telpas virtuves daļā novietota apaļa izlietne, veidota no preskartona, gruntēta un krāsota. Tai līdzās galdiņš, kura kāja izgatavota no nerūsējošā tērauda caurules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!