Foto: Shutterstock
Kaķi vislabāk jūtas drošībā, proti, vidē, kurā viņi nav apdraudēti un kura ir dzīvniekiem zināma. Ja piezogas nedrošība, to noteikti varēs manīt arī kaķa darbībās. Saimniekam nereti var šķist, ka izturēšanās mainījusies teju vai bez iemesla, taču jāatceras, ka kaķi izjūt pat mazākās vides izmaiņas.

Turklāt, ja mājoklī ir ienācis mazs bērniņš vai, piemēram, ģimene kopā ar mīluli ir pārcēlusies uz citu dzīvesvietu, arī tie var būt pietiekami būtiski iemesli, kas kaķītī izraisa nedrošību.

Taču nav arī tā, ka nedrošība izpaužas vien stāvēšanā kādā no istabas stūriem. Kaķis var arī kļūt šķietami nejauks, tādējādi izrādot nepatīkamās izmaiņas vai jebko citu, kas veicinājis nedrošības sajūtu.

"Cattime" raksta par pazīmēm, kuras saimnieks var novērot savā mīlulī un kas var liecināt ne tikai par kaķa spītību.

Košana, skrāpēšana, šņākšana

Foto: Shutterstock

Urinēšana

Foto: Shutterstock

Slēpšanās zem mēbelēm

Foto: Shutterstock

Pastiprināta ņaudēšana

Foto: Shutterstock

Nolaista aste

Foto: Shutterstock

Kad kaķa aste ir nolaista vai pat teju iespiesta starp kaķa kājām (starp citu, tā dara arī suņi), ir pamats domām, ka kaķis ir satraucies, nelaimīgs, kā arī nobijies. Līdzīgi var novērot ne tikai astes, bet gandrīz visa ķermeņa pieplakšanu zemei. Arī tā var būt viena no baiļu pazīmēm. Tie saimnieki, kuri kaut reizi ir iznesuši savu mājas mīluli ārā un novērojuši, ka kaķis teju pieplok pie zemes, zinās – jauna vide, pārmaiņas un nezināmais rada baiļu sajūtu kaķos.

Paplašinātas acu zīlītes

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!