Foto: Shutterstock
Četrkājainais draugs atspiedies pret saimnieku – tā noteikti ir mīlestības pazīme! Tā, šķiet, domā ne viens vien suņa saimnieks. Taču tādā veidā dzīvnieks var arī parādīt, ka patiesībā ģimenē galvenais ir tieši viņš, nevis saimnieks.

Suņa ķermeņa valodai ir liela nozīme. Gan acu skatiens, gan galvas darbības, gan cita veida izturēšanās ir dažādi tulkojama. "Pets.TheNest" raksta par kāda dzīvnieku trenera Cēzara Millana uzskatu, ka suņi atbalstās pret saimnieku, lai izrādītu savu pārākumu pār cilvēku. Tiesa, no atbalstīšanās vien to nevar absolūti skaidri noteikt, jo jāņem vērā arī tas, kā suņuks uzvedas ikdienā un vai izrāda vēl citas dominances pazīmes (plašāk par tām vari lasīt šeit).

Nevar gan uzskatīt, ka atbalstīšanās pret saimnieku uzreiz nozīmē kaut ko sliktu. Ja vien suns to nedara uzkrītoši un ilgstoši, iemesls tādai darbībai noteikti meklējams attiecīgajā situācijā – vide, kādā suns to dara (piemēram, pastaiga vai vieta, kur iepriekš suns nav bijis), apstākļi, kas radušies (piemēram, ilgstoša saimnieka prombūtne). Ja vien saimnieks nenovēro citas suņa uzvedības pazīmes, kas var liecināt par izmaiņām dzīvnieka raksturā, atbalstīšanos pret saimnieku var tulkot kā pozitīvu, nevis negatīvu parādību.

Atbalstīšanās pret saimnieku novērojama kā augumā lielos, tā mazos suņukos, tāpēc nevarētu teikt, ka, piemēram, tikai pavisam mazākie vai lielākie suņuki dažādu iemeslu dēļ mēģina pievērst saimnieka uzmanību. Tā var darīt vai ikkatrs suns, un aizmetņi šādai darbībai var būt dažādi. "Pets.TheNest" un "ThatMutt" piedāvā četrus.

Pašaizsardzība

Foto: Shutterstock

Kautrība

Foto: Shutterstock

Mīlestība

Foto: Shutterstock

Kontrole

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!