Foto: Shutterstock
Izbaudot iespēju gulēt viesnīcas gultās, ne viens vien nodomājis, cik tā mīksta un ērta un cik gultas veļa patīkama pieskārieniem. Tā tam arī ir jābūt, galu galā, viesnīcās jārada vide, lai tur gribētos atgriezties vēl un vēl, bet šo un to sajūtu radīšanā vērts pārņemt arī mājas gultas klāšanas paradumos.

Palags, kas neburzās

Viesnīcas gultās var novērtēt perfekto gultas klājumu, kur palags no rīta joprojām ir tanī pašā vietā, nevis saņurkājies vienā gultas malā vai atstājis krokainus nospiedumus uz ādas. Šajā sakarā vērts aizņemties padomu par palaga uzklāšanu. Gultas galos palagu atloki zem matrača un malu ieloki uz iekšpusi, un tikai tad pārloki garākās malas pusi palaga zem matrača. Vēl drošāk būs, ja izmantosi palagu ar gumiju, tad tas nekādā veidā neizkustēsies no vietas.

Foto: Shutterstock

Perfekts gludums

Gultas veļa viesnīcās allaž izskatās tik perfekti izgludināta, it kā tā būtu gludināta jau ar segu, jo nav manāma neviena ieloce. Te viesnīcu istabenēm ir kāds triks – pēc segas ielikšanas pārvalkā tā tiek apsmidzināta ar pulverizatoru, kur ieliets ūdens, nereti arī kāda smaržviela. Nelielais mitrums palīdzēs izgludināties audumam un pārvalks neveidos krokas. Mitrums ātri izžūs, bet segas pārvalks atgūs sākotnējo gludumu, raksta ''Good House Keeping''.

Sega kā mākonis

Protams, te ir no svara, kāds materiāls pildīts segās, taču istabenes viesnīcās segas katru reizi uzbužina, lai tās iegūtu savu apjomu un gaisīgumu. It īpaši, ja tās ir dūnu segas, svarīgi tās ik pa laikam sabužināt, citādi tās saplacinās un sega kļūst plāna un smagnēja.

Foto: Shutterstock

''Tava Māja'' iesaka – izvēlies neitrālu gultas veļu, jo košas krāsas, spilgtas apdrukas ātri apniks, turklāt, vai esi redzējis viesnīcā krāsainu gultas veļu? Baltā klasika nekad neapniks, bet, ja gribas ko košāku, tam izvēlies pārvalku un izmanto dekoratīvos spilvenus krāsainībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!