Foto: DELFI
Tie, kas iecienījuši "izdari pats" jeb "DIY" projektus, zinās, ka skaistas un pat greznas lietas var uztaisīt itin viegli, ja vien ir mazliet pacietības un visi vajadzīgie materiāli. Savu roku skaistu vāžu/svečturu pagatavošanā nolēmu izmēģināt arī es, smeļoties iedvesmu "Pinterest" dzīlēs. Tā kā šis projekts ir pārbaudīts un atzīts par labu esam, nododu to tālāk "Tava Māja" lasītājiem.

Lai pagatavotu apzeltītas stikla pudeles, vajadzēs:

  • Sausas un tīras pudeles;
  • Pūšamās krāsas flakoniņu (var izvēlēties tādu toni, kāds tīk);
  • Krāsošanai paredzētu līmlentu;
  • Avīzes;
  • Plēvi.

Pirms ķerties pie krāsošanas darbiem, iesaku uzvilkt apģērbu, ko nebūs žēl sasmērēt ar krāsu. Kā arī – mazo projektu labāk veikt ārā, jo krāsas smaka ir visai kodīga.

Pirmais solis – pudeļu sagatavošana. Tīrās un sausās pudeles var krāsot visā garumā, taču es izvēlējos tās nokrāsot apmēram līdz pusei. Tāpēc pusi no pudeles nolīmēju ar krāsošanas darbiem paredzēto līmlenti. Katrai pudelei izvēlējos citu augstumu un pat slīpumu, lai vāzes sanāktu interesantākas.

Otrais solis – krāsošana. Uz zemes izklāj plēvi, bet uz kāda galdiņa – avīzes. Paņem krāsas flakoniņu un sakrati, kā norādīts uz iepakojuma. Tad ņem pa vienai pudeles un nopūt ar krāsu vienā kārtā, rokā griežot pudeli, lai krāsa noklātos vienmērīgi. Kad viena kārta pudelei nopūsta, to noliek uz avīzes nožūt. Un tā, līdz visas pudeles nokrāsotas. Pudelēm ļauj apžūt apmēram stundu, taču ārā apžūšana notiks krietni vien ātrāk.

Foto: DELFI

Trešais solis – otrā krāsas kārta. Kad pudeles apžuvušas, uz tām pūt otru kārtu, novietojot tās uz plēves. Dari to tāpat, kā pirmo reizi, ar lēzenām kustībām pūšot krāsu uz tām. Atkal, kad pudele nopūsta, liec uz avīzes nožūt. Tā, kamēr visas pudeles nopūstas otrreiz. Ļauj tām nožūt vēlreiz, apmēram stundu.

Ceturtais solis – iztīšana. Kad pudeles pilnībā nožuvušas, laiks noņemt līmlenti. Sāc ar vienu stūrīti un uzmanīgi tin līmlenti vaļā. Noplēs no pudeles uzmanīgi, lai nenorautu krāsu. Un viss!

Foto: DELFI

Pudelēs vari likt grieztos ziedus, izmantot to kā svečturi vai vienkārši skaistu dekoru mājās uz plauktiņa. Te atradīsi vēl dažas oriģinālas idejas, kā likt lietā tukšo stikla pudeļu krājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!