Foto: Shutterstock
Ja pirms dažiem gadiem samta dīvāns, krēsls vai kāda cita mīkstā mēbele šķita neiedomājama interjerā, tad tagad tā kļuvusi par modes tendenci. Samta mēbeles prasa īpašu vērību kopšanā, tāpēc ņem vērā šos ''Tava Māja'' ieteikumus.

Lai arī samts ir ļoti mīksts un tā kopšana nešķiet apgrūtinoša, putekļus no šī auduma nav tik viegli iztīrīt, jo uz auduma paliek redzama katra švīka. Cietais putekļu sūcēja uzgalis var atstāt redzamus un paliekošus nospiedumus, tāpēc vislabāk putekļus no tā izdabūt ar mitru lupatiņu. Saslapini to siltā ūdenī un apslauki dīvāna virsmu. Vēl drošāks variants, ko iesaka mīksto mēbeļu ražotāji, izmantot samitrinātu un nospiestu frotē audumu. Traipus un putekļus izdosies labāk izmazgāt, ja ūdenim pievienosi mazgāšanas līdzekli (specializētu mēbeļu tīrīšanai).

Ja uz šādas mēbeles kaut kas izlijis, tas nekavējoties jāsavāc ar salveti, sausu virtuves dvieli. Jebkurš mitrums un tikko radies pleķis uzmanīgi jānoslauka, neļaujot traipam iespiesties vēl dziļākās auduma šķiedrās. Traipu mazgāšanā izmanto samitrinātu lupatiņu ar tīrīšanas līdzekli, bet nekādā gadījumā neberzē netīro vietu, tādā veidā audumu tikai sabojāsi. Vienmēr tīri traipus no traipu ārpuses uz centru, lai izvairītos no tā izsmērēšanas vēl lielākā laukumā.

Pēc virsmas tīrīšanas apslauki virsmu ar ūdenī samitrinātu drānu, jo nenoskalots tīrīšanas līdzeklis var atstāt traipus, kā arī audumam nebūs vairs manāma pāreja starp tīrīto vietu un pārējo virsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!