Foto: Shutterstock
Ja vēl meklē iedvesmu un kal plānus, ar kādu pašgatavotu dāvaniņu lai šogad iepriecina tuviniekus, lietas sveces ir ļoti laba doma. Katru reizi, aizdedzot to un raugoties siltajā liesmiņā, saņēmējs atcerēsies, kas to dāvinājis, turklāt tā būs dāvana, kas salīdzinoši ilgi priecēs acis. Piedāvājam dažādas idejas, kādās formās liet sveces, lai izceltos arī ar pasniegšanu.

Tā kā 14. decembris pasaulē tiek atzīta kā sveču gaismas diena, tad nav piemērotākas dienas, kad liet, saiņot un dekorēt sveces dāvanām vai pašu mājas rotāšanai. Ja šķiet, ka svece nav nekas oriģināls dāvināšanai, aplūko šos piemērus un sapratīsi, ka viss atkarīgs no pasniegšanas veida.

Ja nu līdz šim vēl nav mēģināts pašiem liet sveces, padomus, kā to darīt soli pa solim, atradīsi šeit.

Lieliska ideja, kā iepriecināt kādu ar oriģinālu sveci, izlejot to kādā skaistā burciņā. Jo īpaši labi tās izskatīsies burkās ar metāla stiprinājumiem. Pēc tam, kad svece būs izdegusi, īpašnieks varēs burciņu izmantot citiem nolūkiem, taču līdz tam priecāties, cik skaisti izskatās svece šādā trauciņā. Oriģinālākam noformējumam vari apsiet apkārt kādu lentīti, piesiet timiāna, lavandas vai egļu zariņu, pielīmēt kaltētu citrusaugļa šķēli.

A photo posted by @care_for_decor on May 30, 2016 at 11:04am PDT

Ja burciņas nav par rokai vai arī gribas ko greznāku, sveces lej kokteiļglāzēs uz garas kājiņas. Šāds noformējums vēl nebūs redzēts!

Vienkāršu lietu cienītāji sveces var izliet izgrebtās citrusaugļu šķēlītēs. Pamācību, kā sveci izliet apelsīna pusītē, iepazīsti šeit.

A photo posted by colchik (@colchikdaily) on Dec 14, 2016 at 12:01am PST

Nelielām svecītēm interesantu formu var iegūt, izmantojot konditorejas formiņas. Pēc tam sacietējušo sveci izņem no formas un tā būs ieguvusi greznas maliņas vai formu, atgādinot cepumus, kūciņas, groziņus vai ko citu.

A photo posted by Emma (@wickedywick_uk) on May 30, 2016 at 10:25am PDT

Šādi lietas sveces var pasniegt arī trauciņos, lai saņēmējam nav jādomā, kur tās ielikt, lai svecei kūstot, nesabojātu kādu virsmu. Pēc tam formiņas pēc rūpīgas mazgāšanas varēs izmantot citiem nolūkiem.

Tāpat skaistas sveces izdosies, ja masu liesi silikona formās. Sveču masu var liet pa kārtām, ļaujot katrai sacietēt, tad iegūsi daudzslāņainu krāsu sveci.

A photo posted by Angélica Chávez (@embita_) on Feb 17, 2016 at 9:52am PST

Dāvanas cienīgs noformējums būs, ja sveci liesi greznā servīzes krūzītē. Šādu sveci varbūt pat kādam būs žēl aizdegt, taču pat pēc sveces izdegšanas dāvana būs paliekoša.

Arī krūzītēs sveces jālej gluži tāpat, kā jebkuros citos traukos.

A photo posted by Nicola (@h_o_m_e_m_a_d_e) on Apr 18, 2016 at 5:22am PDT

Tikpat labi sveces var liet glāzēs.

Valriekstu čaulās lietas svecītes būs jo īpaši mīlīgas – mazas, bet jaukas, tāpēc varēs likt lietā dažādās kompozīcijās.

A photo posted by Aurora (@theteapotmonster) on Dec 13, 2016 at 5:54am PST

Līdzīgi ir ar gliemežvākiem – šādas mazās svecītes labi izskatīsies vannasistabā.

A photo posted by M J A Y Y (@mjhentai) on Nov 29, 2016 at 8:15pm PST

Ja ir iemaņas un ierīces, kā stikla pudeles sagriezt, atstājot vien apakšu, var sveces liet arī šādās formās.

A photo posted by ThePoshMisfit (@poshmisfit) on Nov 22, 2016 at 9:10am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!