Foto: Privātais arhīvs
Ziemassvētkiem tuvojoties, mājās pamazām parādās dažādi svētku rotājumi, kas pietuvina svētku sajūtu. Ar skaistākajām dekorācijām labprāt padalās arī DELFI lasītāji.

Solvita Lasmane ar lielāko prieku ne vien atrāda savu veikumu, bet arī izsmeļoši pastāsta, kā izveidot šādu radošo alternatīvu Ziemassvētku eglītei, ko nolikt uz galda, palodzes vai kāda plauktiņa.

Katra no attēlā aplūkotajām eglītēm veidota no putuplasta konusa, kas nokrāsots un tad ar karstās līmes pistoles palīdzību aplīmēts. Solvita putuplastu nokrāsojusi brūnā krāsā, jo lielākoties tādi izvēlēti materiāli, un, lai baltais klājums nespīdētu cauri, tas atzīts par piemērotāko toni.

Kad pamats nokrāsots un nožuvis, var līmēt klāt izvēlētos materiālus. Solvita iesaka aplīmēt ar čiekuriem, kociņiem vai pat kaltētiem ziediem. Tāpat pašas izmēģinātā metode, nopūšot konusu ar pūšamo līmi un apbirdinot ar malto kafiju, izskatās fantastiski! Priežu čiekuriem galotni var nogriezt un arī pašu čiekuru pārgriezt uz pusēm, lai tos vieglāk piestiprināt. Skaisti izskatīsies, ja konusam aplīmēsi apkārt virves, smalkus zariņus vai jebkurus citus floristikas materiālus, kas mājās pieejami.

Kad konuss aplīmēts, ņem kādu kociņu un to ielīmē konusā. Otru galu ar ātri cietējošo ğipsi ievieto kādā trauciņā/puķupodā. Nosedz/noslēp ğipsi ar to pašu materiālu, no kā veidotas eglītes, lai veidojas glītāks kopskats.

Pēc tam jau atliek ar izveidoto eglīti rotāt māju.

Vairāk lasītāju iesūtītos dekorus un adventes laika vainagus var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!