Foto: Shutterstock
Sansevjēra, kas lielākoties tiek dēvēta par līdakasti, ierindojas starp vieglāk kopjamajiem telpaugiem. Taču, kā jau jebkurš augs, tas laiku pa laikam arī jāaplaista, un, ja vēlies kādu reizi sagaidīt arī smalkos ziediņus, pievērs uzmanību pareizai substrāta mitrināšanai.

Lai arī daudz dzirdēts un, iespējams, arī pašu pieredzē piedzīvots, ka šim augam pat visai reta laistīšana nenāk par sliktu, ja darīsi to pareizi un pietiekami bieži, vari sagaidīt arī retos, bezgala skaistos un smaržīgos ziedus, raksta ''Rīgas ziedi'' augu kopšanas speciālisti.

Līdakastei visvairāk patiks, ja laistīsi to no poda apakšas, tas nozīmē, ka jābūt apakšā caurumiņiem, pa kuriem uzsūkt saknēm ūdeni. Nereti laistot augu no augšas, ūdens nemaz nepiekļūst saknēm, līdz ar to augs neiegūst vajadzīgo.

Vēl pateicīgāka laistīšana būs, ja podu iemērksi ūdenī uz aptuveni desmit minūtēm, pēc tam ļaujot liekajam notecēt. Noteikti nelej ūdeni uz auga lapām, lai tas nekrājas starp tām, citādi drīzi vien tās var nopūt – ūdens vajadzīgs vien saknēm!

Svarīgi augšanas laikā augu laistīt tikai tad, kad augsne ir izžuvusi, bet pārējā laikā, lai tā paliek sausa. Augs ļoti labi pacietīs sausumu, bet pārlieku liels mitrums veicinās pūšanu, un augs strauji aizies bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!