Foto: DELFI
Vieni augi jālaista biežāk, citi retāk. Lai neapjuktu dažādajās kopšanas prasībās un vienu nepārlaistītu, bet otru neiekaltētu, augsnes mitrināšana ar ledus gabaliņiem ir ģeniāls risinājums, turklāt visiem augiem ļoti tīkams, pārbaudīja ''Tavs Dārzs''.

Šis ģeniālais ledus pielietojums ik pa laikam pavīd interneta vidē, demonstrējot sasaldētā ūdens izmantošanu dažādu istabas augu laistīšanā. Arī ''Good House Keeping'' raksta, ka šis ir labs veids, kā nodrošināt augu ar mitrumu, ja regulāri aizmirsti augu aplaistīt un strauja augsnes mitrināšana netīk augam. Aplaistot izžuvušu augsni, ūdens strauji izsūcas cauri un iztek caur drenāžu, līdz ar to, nereti tas ir nepietiekami augam un tā saknēm, turpretim pārlaistīšanas gadījumos saknes var sākt pūt lielā mitruma ietekmē.

Kā aplaistīt augu mēreni? Ar ledus gabaliņiem! Atkarībā no puķupoda lieluma, virs augsnes uzliec 3-5 ledus gabaliņus un ļauj tiem pamazām izkust un mitrināt augsni. Jo īpaši piemērota šī metode esot orhidejām, kurām substrāts nav jālaista, bet ik pa laikam jāmērcē, un ledus panāks to pašu efektu. Tāpat arī iekarināmajiem augiem ledus gabaliņu metode būs lieliska, jo nevajadzēs tos katru reizi noņemt pie laistīšanas reizēm, tikai jāieliek ledus gabali un jāļauj tiem padarīt savs darbs.

Foto: DELFI

''Tavs Dārzs'' izmēģināja šo laistīšanas metodi pavasara sīpolpuķēm – īrisiem un hiacintēm podiņā. Tā kā sīpolpuķēm nepieciešama nepārtraukti mitra augsne, turklāt arī vēsums, ledus gabaliņi paveic visu nepieciešamo. Šo metodi der izmantot tiem, kam telpās ir izteikti silts un sauss gaiss, jo ledus kusīs pakāpeniski, atvēsinās augu un arī pamazām laistīs to, nodrošinot līdzīgus apstākļus kā pavasarī, ārā. Ledus gabali kusīs pakāpeniski un pēc stundas, divām tikai pamazām sāks mitrināt augsni, un tas jo īpaši patīk sīpolpuķēm, kas, tā vien šķiet, pateicībā izziedēja jo īpaši skaistas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!