Foto: Shutterstock
Spodrības mēnesī ķeramies klāt visiem iespējamiem tīrīšanas darbiem, un logu mazgāšana jau ir klasiska pavasara sagaidīšanas nodarbe mājās. To darot, noteikti būsi pamanījis, ka spraugās sakrājušies putekļi. Tā kā ar lupatiņu tos tik viegli neizslaucīt, palūko šos padomus, kā atvadīties no putekļiem šaurajās spraugās.

Vienkāršākā metode, ko šādā gadījumā pielietot un ko ''Tava Māja'' arī pārbaudījusi praksē – putekļusūcēja izmantošana. Gluži vienkārši izsūc ar to putekļus no šaurajām spraugām, kas paveras skatam, logu atverot. Vēl labāk šī metode nostrādās, ja spraugās iebērsi sodu, kādu brīdi atstāsti to ievilkties un tad visu iesūksi. Tādā veidā soda uzsūks nepatīkamās smakas, piemēram, pelējumu, ja tāds būs radies.

Ja spraugas ir gana netīras un ar izsūkšanu līdzēts nav, izbārsti sodu, tai uzlej etiķi un ļauj 10 minūtes ievilkties, lai burbuļojošā viela ļauj atmiekšķēties netīrumiem. Pēc tam ņem talkā kādu nelielu birsti, piemēram zobu birsti un ar to izberzē šaurās spraugas no netīrumiem. Šādā veidā ļoti labi var nomazgāt ne vien putekļus, bet arī pelējumu un citus radušos pleķus rāmja spraugās. Netīrumus un šķidrumu visvieglāk būs saslaucīt ar papīra dvieļiem, bet, ja nav žēl smērēt lupatiņu, var izmantot arī to, norāda ''101 Days of Organization''.

Šādā pat veidā var mazgāt spraugas ne vien logu spraugām, bet arī durvīm. Atceries, ka sodas un etiķa sajaukums derēs vien plastikāta logu tīrīšanai, savukārt koka rāmju gadījumā labāk izmantot siltu ūdeni un speciālu mazgāšanas līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!