Foto: Shutterstock
Kaķu saimnieki noteikti būs ievērojuši, ka četrkājainais draugs par savu guļvietu labprāt izvēlas tikko mazgātu palagu kalnu, novilktu džemperi vai citu apģērba gabalu. Kāpēc tas tā ir?

Kaķis lielāko dienas daļu pavada guļot, turklāt guļvieta vienmēr tiek mainīta. Vienubrīd mīluli var atrast uz grīdas, guļot tieši tur, kur istabā iespīd saule, bet citā brīdī kaķis jau ir atradis vietu uz dīvāna, savukārt vēlāk, iespējams, pamanīs, ka skapja durvis ir atvērtas, un iekārtosies plauktā ar glīti saliktajiem palagiem. Apģērbs un citi auduma gabali ir iecienīta vieta, kur kaķi nododas saldam miedziņam, bet iemeslu šādai izvēlei var vien minēt.

"Pets4homes" vēstīts, ka, iespējams, kaķus vilina siltums. Patiesībā tas pat nebūtu brīnums, jo arī cilvēki labprāt izvēlas tās vietas, kurās viņiem gulēšana būs vissiltākā. Kaķi var izvēlēties gulēt gan uz siltas segas, gan arī plauktā, kas ļoti labi uztur siltumu, gan arī uz, piemēram, jakas vai džempera, ko saimnieks tikko novilcis. Turklāt te liela nozīme būs arī tam, ka apģērba gabals pieder saimniekam, līdz ar to arī smaržo pēc viņa. Tas mīlulim noteikti patīk. Jāpiebilst, ka kaķim ļoti patīk gulēt šaurās vietās, tostarp arī plauktā, un, no kaķa skatu punkta raugoties, tā noteikti varētu būt vien sagadīšanās, ka skapī atrodas arī apģērba gabali.

Foto: Shutterstock

Tāpat, iespējams, kaķi piesaista apģērba veids. Mīksta, silta sega vai tikko mazgāts apģērbs būs ērta guļvieta, lai arī saimniekam var sagādāt rūpes par to, ka drēbes atkal būs klātas ar pūkām. Taisnības labad jāsaka, ka mājoklī ar kaķi no spalvām teju nemaz nav iespējams izvairīties, tāpēc agri vai vēlu tās klās gan apģērbu, gan dīvānu un citas vietas. Starp citu, iespējams, daudzi saimnieki būs ievērojuši, ka viņu četrkājainie draugi sāk it kā mīņāties pa konkrēta veida segām vai apģērbiem. Īpaši mīksts, silts audums veicina šādu darbību, taču kaķi tā var darīt arī cilvēka klēpī.

"Catster" minēts kāds iemesls, kas varētu nebūt pats patīkamākais, proti, kaķiem patīk cilvēka sviedri. Ja drēbes ir sasvīdušas, kaķis, domājams, ātri vien apgulsies uz tām vai pat sāks tās laizīt.

Savukārt veterinārārste Ketrīna Primma "Iheartcats" norādījusi, ka saimnieka apģērbs kaķim varētu radīt drošības sajūtu, kas ir viena no svarīgākajām mīluļa dzīves daļām. Viņa pat ieteikusi kritiskos brīžos, piemēram, pārceļoties uz citu dzīvesvietu vai atstājot kaķi pie veterinārārsta, mīlulim sarūpēt kādu apģērba gabalu, kas atgādinātu par mājām un palīdzētu nomierināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!