Foto: Publicitātes foto
Dzīvokļi ir lielāki, mazāki, bet ne tik bieži sastopami ir tieši divstāvu dzīvokļi. Taču ''Tava Māja'' arhīvā ir pat vairāki stāsti par divstāvīgiem dzīvokļiem, tad nu lūko piemērus, kā dažādās pasaules malās, tai skaitā Latvijā, ierasts iekārtot šāda plānojuma mitekļus.

Divstāvīgos dzīvokļos visbiežāk pirmajā stāvā iekārtota virtuve, viesistaba un kādas atpūtas telpas, bet otrais stāvs ir atvēlēts guļamistabām. Šāda pieeja ir ļoti pateicīga lielām ģimenēm, kurās katrs mostas un iet gulēt savā laikā, tad nu pirmajā stāvā rosoties, nav jāsatraucas, ka vēl snaudošie tiks priekšlaicīgi pamodināti.

Šāda plānojuma dzīvokļi, protams, ir ļoti dažādi – gan lielāki, gan mazāki, un to var novērot arī šajos apkopotajos stāstos, taču interesanti jebkurā gadījumā salīdzināt, kā katrs izmantojis telpu un kādas priekšrocības ir šāda tipa dzīvokļiem. Dažos piemēros pat grūti pateikt, ka tas ir dzīvoklis, ne privātmāja, jo telpas nemaz neizskatās niecīgas. Starp stāstiem ievērojams noteikti ir šis, kur dzīvoklis iekārtots izbijušā tramvaju depo. Arī šādās ēkās, izrādās, var radīt omulīgu noskaņu!

Lasi, novērtē un izdari secinājumus, vai šādos, līdzīgos dzīvokļos labprāt dzīvotu arī tu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!