Foto: Shutterstock
Kuram saimniekam gan negribas padižoties ar savu mājas mīluli? Daudzi izvēlas sociālajos tīklos publicēt daudzus amizantus un mīlīgus kadrus no sava peļu junkuriņa ikdienas, tādējādi radot prieku arī citos. Taču, atceries, ka šis nevainīgais prieks var noiet arī greizi, un par to atgādināts portālā "Cattime".

Protams, ka aizliegt publicēt kaudzēm fotogrāfiju neviens tev nevar. Galu galā, tavs skaistais mājas mīlulis ir pelnījis citu cilvēku atzinību, desmitiem vai pat simtiem "patīk" atzīmju un visu pārējo, kas pienākas sociālajos tīklos populāram kaķim. Taču ir daži faktori, kas jāievēro.

Informācija un dati

Kaķis sēž kastē, tu to nofotografē un publicē sociālajos tīklos. Jauki, vai ne? Taču pirms tam vēlams parūpēties, lai uz kastes nav redzams adresāts, proti, mājas adrese. Tā kalpos par visai tiešu norādi uz to, kur dzīvo, savukārt gadījumā, ja iepriekš esi publicējis kadrus ar grezno dzīvi, dārglietām un padižojies ar to, kas tev pieder, sekas var būt bēdīgas. Protams, reti kurš, publicējot kādu fotogrāfiju, aizdomājas par to, ka šāda darbība var vēlāk atspēlēties, taču piesardzība nenāks par ļaunu.

Tāpat pievērs uzmanību dokumentiem, uz kā kaķis guļ un kas redzami fotogrāfijā. Nenodod sevi un nepakļauj pats sevi nelāgai situācijai.

Paturi prātā, ka arī atzīmēšanās konkrētās vietās nav nemaz tik nevainīga informācija. Ja kāds vēlēsies, var to izmantot savā labā.

Foto: Shutterstock

Komentāri

Publicējot kārtējo mīlīgo kadru, rēķinies ar to, ka vari saņemt arī pa kādam negatīvam komentāram vai piebildei. Ne visiem cilvēkiem patīk kaķi un ne katrs ik dienu vēlas redzēt, kā tavs mīlulis ēd vai kādā pozā šoreiz apgūlies. Saprotams, būs daudzi, kuri tā vien gaidīs šādas fotogrāfijas, taču neņem ļaunā, ja saņemsi arī kritiku.

Tāpat negatīvās atsauksmes var rasties ne tikai par to, ka tādas fotogrāfijas vispār tiek publicētas, bet arī par to, kas tajās redzams, piemēram, uz virtuves galda sēdošs kaķis vai mīlulis, kas pret dīvāna malu asina nadziņus. Cilvēkiem tas varētu šķist nesaprotami un nepieļaujami.

Kaķa mūžs

Tu ar savu mīluli noteikti pavadīsi ilgu un laimīgu laiku kopā. Taču reiz tas diemžēl beigsies, un mīlulis dosies uz citiem medību laukiem. Tāda ir dzīve. Ja kaķa dzīves laikā būsi publicējis daudzas jo daudzas fotogrāfijas ar mīluli skaistos mirkļos, vēlāk tos var būt sāpīgi pārlūkot. Taču tas var izrādīties arī pretēji, proti, kā patīkama atmiņa par kopā piedzīvoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!