Foto: Shutterstock
Kaķu darbības bieži vien ir neizdibināmas. Kāpēc skraidīt vēlu vakarā no viena mājokļa gala līdz otram? Kādēļ sekot līdzi saimniekam uz vannasistabu? Ar ko gulēšana uz datora ir labāka par gulēšanu uz radiatora? Iespējams, daudzu saimnieku prātus nodarbina ne tikai šie, bet arī vēl citi jautājumi, piemēram, par kaķu gulēšanas pozām. Nenoliegsi, tās ir vairākas!

Kaķu eksperti portālā "Catster" ļauj humoristiskā veidā palūkoties uz vairākām kaķu pozām, kādas novērojamas, kad mīluļi nodevušies saldam miedziņam. Iespējams, līdz ar pozu kaķim būtu kas sakāms savam saimniekam. Vai tā ir arī ar tavu kaķi?

Kamoliņā

Foto: Shutterstock

Pozas tulkojums: "Lūdzu, nespēlējies ar manām ķepām, kamēr guļu."

Reizēm cilvēkus nepamet vilinājums glaudīt kaķi un spēlēties ar viņa ķepām, kamēr mīlulis guļ. Tiklīdz cilvēks to sāk darīt, tā kaķis izstaipās un cieši pieglauž ķepas sev, it kā mēģinādams tās pasargāt no apkārtējās pasaules. Tāpat arī galviņa var tikt "paslēpta", kaķim ar ķepu to apķerot un pasargājot acis, piemēram, no dienasgaismas.

Saprotams, nekur tālu kaķim neizdodas šādā veidā aizbēgt, taču, ja redzi, ka mīlulis tā guļ, vērts dzīvniekam ļaut mierīgi atpūsties. "Catster" autoru komanda to salīdzinājusi ar cilvēku, kas pēc darba dienas pārnāk mājās un bezspēcīgi iekrīt gultā, vēlēdamies atdoties miegam. Vai tad tu gribētu, lai tevi kāds šajā laikā rausta aiz kājas?

Ar atklātu vēderu

Foto: Shutterstock

Pozas tulkojums: "Es tev pilnībā uzticos."

Savvaļā vēdera atklāšana un rādīšana apkārtējai pasaulei ir viena no bīstamākajām darbībām. Vēders ir jutīga vieta, ko var viegli ievainot, ja dzīvnieks ir laiski atgūlies, jo tad nav iespējams veikli uzbrukt ienaidniekam un sevi aizstāvēt. Taču mājoklī draudi, ticams, nepastāv, tāpēc arī saimnieks var savu mājas mīluli novērot, guļam uz muguras un atklājot savu pūkaino vēderu.

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka uzreiz jāsteidz atklāto vēderu glaudīt, jo daudziem kaķiem tas var nepatikt, un mīlulis var sākt kost, mēģināt skriet prom. Kaķis, iespējams, tic, ka tu viņam neko nedarīsi un ka viņš var šādi atgulties. Nenovērtē kaķa uzticību par zemu!

Draudzīgi

Foto: Shutterstock

Pozas tulkojums: "Mēs viens otru mīlam vairāk nekā tevi."

Ja mājoklī ir nevis tikai viens, bet vismaz divi vai vairāki kaķi, saimnieks noteikti var pavērot, kā laika gaitā veidojas un mainās abu mīluļu draudzība. Bieži vien divus vai vairāk kaķus var novērot, draudzīgi guļam kopā. Lai arī reizēm gadās pa kādam kašķim, kad spalvas iet pa gaisu, dienas beigās abus noteikti varēs atrast, cieši apgūlušos vienam pie otra.

Vairāku kaķu starpā var novērot arī kopīgu mazgāšanos, kad viens kaķis laiza otra spalvu, bet pēc tam abi mainās lomām. Tāpat arī, piemēram, jaunākais kaķis var pārņemt vecākā īpašības. Tā vien šķiet, ka šajā savienībā saimnieks nemaz nav vajadzīgs, jo kaķi paši var visu izdarīt, vai ne?

Uz drēbju kaudzes

Foto: Shutterstock

Pozas tulkojums: "Es tevi mīlu, bet tā es vienkārši daru."

Svaigi mazgāta vai netīra veļa jebkurā gadījumā interesē kaķi. Reizēm atliek vien dienas beigās novilkt džemperi un uzlikt to uz gultas, un gaidīt, cik ilgā laikā uz tā parādīsies mājas mīlulis. Jāpiebilst, ka kaķi vairāk interesēs tieši valkāti apģērbi, nevis tikko mazgāti, jo kaķus pie netīrākām drēbēm vilina tieši sviedru smaka. Daudzkārt var redzēt, ka kaķis apģērba gabalus laiza, un tas ir tāpēc, ka murrātājs sajutis sviedru smaku vai arī smarža vienkārši asociējas ar saimnieku.

Vēl kaķi noteikti var atrast skapī, kur salikti glīti salocītie palagi, dvieļi un apģērba gabali. Saprotams, ka šaurie skapja plaukti ir ideāla guļvieta, turklāt reizē kalpo arī kā slēpnis no saimnieka. Un, ja vēl var izbaudīt mīkstu guļvietu uz palagiem, kāpēc gan to neizmantot?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!