Foto: Shutterstock

Ķīmisko tīrīšanas līdzekļu efektivitāte tīrīšanas darbos ir zināma, bet tos var aizvietot arī ar dabiskākiem tīrīšanas līdzekļiem, kuri atrodami mājās. Portāls "Natural Living Ideas" apkopojis šos līdzekļus, kas palīdzēs iegūt spožas un spodras flīzes.

Soda. Tā ir universāls palīgs ne tikai dažādu kārumu pagatavošanā, bet arī tīrīšanas darbos. Sodu vēlams sajaukt ar nelielu daudzumu ūdens, lai veidotos vidēji šķidra pasta. Pēc tam ar šo masu droši var skrubēt flīzes un flīžu šuves.

  • Lai gan šķiet, ka ar sodu var tīrīt teju visu - tā nebūt nav. Šajā rakstā varēsi izlasīt, ko labāk netīrīt ar sodu.

Etiķis. Kā skaidro portāls, etiķis palīdz aizkavēt pelējumu un dažādu baktēriju izplatību. Etiķi vēlams sajaukt proporcijās ar ūdeni, iepildīt šo līdzekli pudelē, bet pēc tam izsmidzināt uz flīzēm. Tam jāļauj pāris minūtes iedarboties, bet pēc tam ar sūklīti notīrīt netīrumus. Starp citu, šo universālo līdzekli ieteicams izsmidzināt dušas kabīnē katru reizi pēc mazgāšanās, tad neradīsies kaļķakmens nosēdumi uz virsmām un arī kabīne tik ātri neļaus uzsūkt netīrumus.

Sāls. Sāls skrubis būs lielisks palīgs, lai notīrītu netīrumus no flīžu virsmas. Sākumā flīzes nepieciešams samitrināt ar ūdeni, bet pēc tam uzbērt virsū sāli un ar lupatiņas palīdzību noskrubēt netīro virsmu.

  • Šeit varēsi izlasīt vēl dažas idejas, kur mājas darbos pielietot sāli.

Citronu sula. Aromātisko citronu sula tiek ieteikta ne tikai flīžu tīrīšanā, bet arī citos mājas uzkopšanas darbiņos, piemēram, tā palīdzēs likvidēt deguma smaku cepeškrāsnī. Citronu sulu var bagātīgi uzspiest uz virsmas, bet pēc tam ar lupatiņu noberzt netīrumus. Portāls iesaka labāk citronu sulu izmantot kopā ar sodu, jo tad būs lielāks efekts.

Ūdeņraža pārskābe. Lai gan parasti to izmanto, lai uzpilinātu virsū uz dažādiem pušumiem un brūcēm, šo šķidrumu var izmantot arī mājas tīrīšanā. To var uzsmidzināt uz netīrajām virsmām, atstāt pāris minūtes ievilkties, bet pēc tam ar lupatiņu notīrīt. Taču ir arī otrs variants, ko iesaka "Natural Living Ideas", proti, ūdeņraža pārskābi sajaukt ar miltiem, lai veidotos pasta. Šo pastu uzklāj virsū uz flīzēm, pārklāj ar plastmasas plēvi (der arī pārtikas plēve) un atstāj uz nakti ievilkties. Nākamajā dienā šo pastu notīra ar aukstu ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!