Foto: Shutterstock
Augļu koku potēšana ir visai piņķerīgs darbiņš, bet gala rezultāts ir tā vērts, jo šādi var nomainīt pierastās šķirnes, kā arī radīt vēl ko nebijušu. "Tavs Dārzs" skaidro, vai ir iespējams uz ābeles uzpotēt plūmes vai bumbierus.

"Tavs Dārzs" par augļu koku potēšanu konsultē Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacijas agronome. "Uzpotēt var, bet viņa būs nesaderīga un neaugs," skaidro agronome. Viņa norāda, ka reizēm nesaderības ir novērotas pat tad, ja uz ābelēm uzpotē ābeles.

"Potēt bumbieri vai plūmi uz ābeles – nekādā gadījumā," piebilst speciāliste, "potējums varbūt pieaugs, bet vēlāk radīsies nesaderība, potējums var pārstāt augt un nolūzt." Kā piebilst agronome, uz plūmēm var potēt persikus vai aprikozes, bet uz pīlādža potcelmiem – aronijas.

Šajā rakstā vari izlasīt plašāku informāciju par ābeļu potzariem, kā arī speciālista padomus, kā šo darbiņu paveikt. Savukārt šeit vari uzzināt Dārzkopības institūta speciālistes ieteikumus, lai potēšanu veiktu kvalitatīvi un pareizi.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augļu kokiem, to audzēšanu, potēšanu vai pārstādīšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!