Foto: Vida Press
Ja kādreiz esi gulējis automašīnā, iespējams, to nevari nosaukt par ērtāko naktsmieru, kādu jebkad nācies baudīt. Taču tas nenozīmē, ka citās būvēs ar riteņiem situācija būs tieši tāda pati. Šoreiz stāstīsim vairāk par šāda tipa mājām un iespējām tās iekārtot patiesi gaumīgi.

Lielākais izaicinājums, iekārtojot māju uz riteņiem, ir funkcionāli izmantot katru centimetru. Lai gan treilerus ir iespējams izveidot tā, lai tajos būtu viss dzīvošanai nepieciešamai, ierobežotās vietas dēļ nākas atteikties no tādām "ekstrām" kā priekšnams vai liels drēbju skapis.

Kad rasti risinājumi, kur novietot gatavošanas virsmu virtuves zonā, bet kur – gultas vietu, laiks ķerties klāt interjeram. Tas, ka šāda tipa mājas dzīve tiek vadīta šaurībā, nenozīmē, ka tā nevar kļūt par skaistu dzīvošanu, ietverot dažādas dizaina detaļas un acīm tīkamus akcentus. Saprotams, kompaktajā telpā nevar būt nekas lieks, tāpēc piemeklētajām lietām jārod vairākas pielietošanas iespējas.

  • Šajā rakstā vari iepazīties ar Emīla un Madaras stāstu – viņi nolēma mainīt savu ikdienu un doties garākā piedzīvojumā pa Eiropu. Lielas rūpes un darbu pirms došanās ceļā izpelnījās ģimenes transportlīdzeklis jeb māja uz riteņiem, kuru pāris pārveidoja tā, lai tajā varētu ērti uzturēties un arī nakšņot.


Turpinājumā vari apskatīt, kā cilvēki dzīvo šāda veida mājās un iepazīties ar padomiem, kā iekārtot mājīgas dzīvesvietas uz riteņiem, ja reiz pašam šāda vēlme kādreiz radīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!