Foto: DELFI
Zelta rokas – to viennozīmīgi var teikt par Lauru Batarevsku un Kasparu Arni, kuri Garkalnes novadā rada pasakainus mākslas darbus no koka. Šeit uzcelta guļbaļķu māja ar kārtīgu niedru jumtu, izlolota viņu īpašā "Namdara darbnīca", bet pēdējais veikums ir pirtiņa, kas divu gadu laikā ieguvusi otro elpu, piedzīvojot īstu Pelnrušķītes stāstu.

50 kvadrātmetrus staltā pirtiņa ir divu gadu darbs – tās tapšanā iesaistījies Lauras vīrs Kaspars, kurš ar koka darbiem ir uz tu. "Es to daru profesionāli, neesmu nekāds amatieris. Man, profesija, protams, nav saistīta ar galdniecību, esmu mežizstrādes tehnologs, taču jau kādus 20 gadus profesionāli nodarbojos ar koka amatniecību," atzīst Kaspars, kurš šo aizraušanos sācis ar guļbūvju būvēšanu. Savukārt Laura bijusi lielākais ideju ģenerators pirtiņas interjeram, kur arī lielāko daļu mēbeļu ir darinājis viņas vīrs. "Mājiņa tika būvēta kā dzīvojamā pirtiņa. Tā bija pirmā māja, ko vīrs, jauns cilvēks būdams, uzbūvēja," stāsta saimniece.

Namiņam jau ir vairāk nekā 25 gadi, jo to kāds amatnieks uzbūvējis ģimenei deviņdesmitajos gados, tiesa, laika zobs darījis savu, tāpēc pirms diviem gadiem lemts namiņu atjaunot, piešķirot tam jaunu elpu. Atjaunošanas darbos strādājis Kaspars kopā ar kolēģiem. "Tā vairs nebija mūsdienīga. Šķita, ka tā māja stāv nekāda. Mums brauc tūristi, skatās, pašiem jau bija neērti, ka tāda stāv. Vienkārši saņēmāmies gan finansiāli, gan emocionāli," atzīst Kaspars. "Iepūtām jaunu dzīvību," piebilst Laura.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!