Foto: Shutterstock
Ar baltu sniega segu Latvijā klāt ir Pirmā advente, kas ieskandina Ziemassvētku gaidīšanas sākumu. Šodien savos pašgatavotajos vai veikalā iegādātajos vainagos aizdedzam pirmo sveci, mājās ienesot kripatiņu svētku noskaņas. Ja gadījumā vainags nav sarūpēts, tad nebēdā – "Tava Māja" ir sarūpējusi alternatīvas idejas svētku dekora pagatavošanai.

Kurš gan būtu teicis, ka vainagam jābūt tikai apaļam? Var ļauties radošam fantāzijas lidojumam, izveidojot dažādu formu svētku dekoru. Galvenais – lai tajā ir četras sveces, kuras katrā svētdienā var pa vienai iedegt. Tāpat ne mazāk svarīgs ir tas, lai svētku dekors būtu ugunsdrošs. Par piesardzību svētku laikā ik gadu atgādina arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, uzsvertot – vainagus un svētku dekorus nevajadzētu atstāt bez uzraudzības!

Rakstā tālāk esam apkopojuši dažādas radošas foto idejas no "Instagram" un "Pinterest" apcirkņiem, kas pierāda to, ka vainagiem ir arī lieliskas alternatīvas. Turklāt – šo dekoru izgatavošana ir vieglāka par vieglu! Taču, ja esi nolēmis iet tradicionālo ceļu un izgatavot apaļu svētku vainagu, tad šajā rakstā vari smelties piecas skaistas idejas pašdarinātiem vainagiem.

Ja arī tu darināsi savās mājās adventes vainagu vai svētku dekoru, tad padalies ar to "Delfi Aculieciniekam!" Labākie reportāžu autori saņems balvu – dāvanu karti 30 eiro vērtībā tirdzniecības centrā "Rīga Plaza". Foto un video gaidām epastā: aculiecieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu.

View this post on Instagram

A post shared by Beti (@beti_house) on Dec 2, 2018 at 3:02am PST

Uz šķīvja izkārtot egļu zarus ar čiekuriem un citiem dekoriem neprasīs lielu piepūli. Svētku dekors būs minimālisma stilā, bet ļoti elegants. Svecītēm virsū var uzzīmēt arī ciparus, kas apzīmēs Pirmo adventi, Otro adventi, Trešo adventi un Ceturto adventi.

View this post on Instagram

A post shared by Maja Potnar (@maja_potnar) on Nov 30, 2019 at 4:03am PST


Šī dekora izveidē būs nepieciešami mazi spainīši, zaļumi, čiekuri, sveces un "neīstais sniegs", kuru varēs uzpūst pēc tam virsū dekorācijām. Apkārt spainīšiem var aplikt arī lampiņu virteni, kas izgaismos svētku dekoru.

View this post on Instagram

A post shared by Moni Her (@jaimojcalyswiat) on Dec 1, 2019 at 12:56am PST


Mājās bez pielietojuma stāv tukšas pudeles? Lūk, risinājums, kur tās pielietot! Šajā rakstā vari aplūkot vēl citas radošas idejas, kā ballīšu pudelēm piešķirt otro dzīvi.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Sioulis (@michael_the_hairstylist) on Nov 30, 2019 at 11:57pm PST

Šis, iespējams, būs pats gardākais svētku dekors! Katru svētdienu varēs atskrūvēt vaļā vienu burciņu. Tikai bez blēdībām!

View this post on Instagram

A post shared by Inguna Stībele (@inguna.stibele) on Nov 30, 2019 at 5:38pm PST


Ja mājās nekā nav, tad... paņemiet krūzītes! Arī tās var kļūt par skaistu papildinājumu adventes dekoram. Krūzēs iekšā saliek sūnas, kārtīgi nostiprina sveces un papildina dekoru ar kanēļa standziņām, riekstiem un krāsainām bumbiņām.

View this post on Instagram

A post shared by Femina.hu (@femina.hu) on Nov 30, 2019 at 10:35am PST


Lielisks piemērs tam, ka aprūsējušām bundžām var piešķirt otro dzīvi!

View this post on Instagram

A post shared by Ⓛ_ⓘ_ⓥ_ⓘ 🌿 (@v.l.livi) on Nov 30, 2019 at 6:17am PST

Dekoru var izveidot arī kastē. Svarīgi – tā jāpiepilda ar tādu materiālu, lai varētu kārtīgi nostiprināt sveces. Pēc tam uz šī pildījuma var likt virsū visu, ko sirds kāro!

View this post on Instagram

A post shared by Lucie Prokopová (@lucieprokopova) on Nov 30, 2019 at 3:56am PST

Skaisti, gaumīgi un vienkārši – to viennozīmīgi var teikt par šo dekoru, kurš darināts no koka ripām.

Mežā var salasīt žagaru bunti, to kārtīgi jāapsien un jāiesprauž svečturi. Nekā sarežģīta!

Ja mājās ir sakrājušies podiņi, tad arī tos var izmantot kā svētku dekora sastāvdaļu. Iekšā būs jāieliek svecīte, bet ap to apkārt jāapliek eikalipta zariņš.

Lūk, vēl divas skaistas un neparastas dekoru idejas, kuras pēc tam varēs izmantot arī kā labu kurināmo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!