Foto: DELFI
Pastaigājot pa Rīgas rajoniem, var redzēt, ka dažu māju fasāžu koptēls ir raibs kā dzeņa vēders – te viens loga rāmis brūnā krāsā, te blakus dzīvoklim baltā, nemaz nerunājot par atšķirīgajiem logu dalījumiem. Vai katrs var likt logus, kā ienāk prātā? Kas veic logu pārbaudes un, kas notiek, ja konstatētas neatbilstības? Par to raksta turpinājumā.

Logu maiņa ir viens no populārākajiem remonta veidiem mājokļos, turklāt tā arī klasificējama kā būvniecība. Šķiet, ka tur jau nav nekā sarežģīta – izmēri sava loga parametrus, aizbrauc uz veikalu, aplūko piedāvājumu, izvēlies sev tīkamākos, nopērc, uzstādi – un gatavs! Taču viss nemaz nav tik vienkārši, jo, mainot savā dzīvoklī logus, jāatceras, ka tiem jābūt tādiem, kas atbilst ēkas fasādes koptēlam, – ar vienādiem logu dalījumiem, proporcijām, rāmjiem, materiālu, krāsu, reljefu utt. Skaidrs, ka ne visi ievēro likumā rakstīto, kā rezultātā māja tiek saraibināta. Šī patvaļa draud ne tikai ar logu nomaiņu, bet arī lielākiem izdevumiem.

Portāls "Māja&Dārzs" vaicāja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvim Edgaram Butānam, kāda ir situācija ar logiem Rīgā un kā rīkoties, ja mājokļa logi atzīti par neatbilstošiem.

Kāda ir kopējā situācija ar Rīgas namu logiem?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!