Hortenzijas pašlaik zied pilnā sparā, radot dārzā fantastiskus krāsu salikumus. Zilas, violetas, baltas un rozā krāsu bumbas izdaiļo dobes, bet – kā hortenzijas uzglabāt vāzēs, lai tās izdaiļo arī iekštelpas? Padomos portālam "Māja&Dārzs" padomos dalās floristi no ziedu salona "Aina".

Pirms likšanas vāzē hortenziju kāti ar asu nazi jānogriež slīpi. Portāls "Māja&Dārzs" iesaka kātus griezt slīpi, 45 grādu leņķī, jo tā ziedi labāk uzsūks ūdeni. Kā uzsver floristi, hortenzijas jāliek karstā ūdenī, ūdens daudzumam vāzē jābūt 1/3 daļai no hortenzijas garuma.

Ziedu salona "Aina" speciālisti iesaka ūdenim pievienot arī speciālos mēslojumus (saukti arī par konservantiem) grieztajiem ziediem, kas palīdzēs ziedus ilgāk saglabāt svaigus. Tos var iegādāties gan interneta veikalos, gan arī lielveikalos, ziedu bāzēs, salonos un citviet.

"Noteikti skatāmies, lai lapas nebūtu ūdenī, jo tas veicinās zieda pūšanu, tāpēc – pirms liekam ziedu vāzē, apakšējās lapas noplēšam. Ja hortenzija sāk vīst un palikt mīksta – mainām atkal ūdeni, nogriežam slīpi zieda kātu un atkal liekam karstā ūdenī," tā speciālisti.

Rakstos zemāk vari izlasīt citus noderīgus padomus par skaistajām ziedu bumbām! Bet, ja tev ir kāds specifisks jautājums par hortenzijām, tad raksti to mums e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!