Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta rezidencē mājas rotāšana uz Ziemassvētkiem tradicionāli ir Pirmās lēdijas pienākums. Šogad šis uzdevums pirmoreiz ir Džilas Baidenas ziņā, kas dizaina pamatā izvēlējusies frāzi – dāvanas no visas sirds, vēsta "Washington Post".

Ikviena Baltā nama istaba noformēta individuāli. Tā, piemēram, viena zāle simbolizē tēlotājmākslas dāvanas un rotāta ar svētku vainagiem, kas darināti no ar krāsu piesūcinātām gleznošanas otām. Citā telpā svētku motīvs ir pateicības dāvana, te izkārtotas pateicības vēstuļu kopijas, ko Baidenu ģimene saņēmusi no tautas.

Tradicionālās piparkūku mājiņas, kas ik gadu rotā Balto namu, šogad ir veselas astoņas, turklāt tās izskatās kā sabiedriskās ēkas, ieskaitot ugunsdzēsēju depo, skolu un slimnīcu. Ar šādu žestu Baidena kundze vēlējusies paust pateicību tiem, kas palīdz izdzīvot Covid-19 pandēmijas laikā, raksta "Gazeta.ru".

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Parādes ēdamzālē novietotas divas lielas egles, ko rotā kādreizējo ASV prezidentu fotogrāfijas kopā ar viņu sievām, kā arī vairākiem, iepriekš nepublicētiem, attēliem no Baidenu privātā arhīva. Vieta eglē atrasta arī nelielai Donalda Trampa un viņa sievas Melānijas fotogrāfijai. Baltā nama koridorā, līdzās citu politiķu apsveikumiem, novietota arī Trampa sūtītā Ziemassvētku atklātne.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baidenu dekorācijas Baltajā namā neizskatās pārmērīgi krāšņas, atzīmē "The Washington Post". Tā drīzāk esot "uzlabota versija" tam, kā savas mājas uz svētkiem rotā vienkāršas amerikāņu ģimenes. Izdevums norāda, ka Džila Baidena no Baltā nama aizvedusi asinssarkanās egles, ko Melānija Trampa bija sagādājusi 2018. gada Ziemassvētku dekorācijām.

Kopumā Baltajā namā šogad vieta atrasta 41 svētku eglei. Rotāšanai izmantoti teju divi kilometri svētku lentīšu, 300 sveces un ap 80 tūkstošiem svētku lampiņu. Prezidenta kundzei talkā nāca brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!