Foto: Vida Press
Komo ezeram noteikti netrūkst izcilu īpašību. Gleznaina daba, Itālijas saule, gardi ēdieni un dzērieni, bezrūpīga dzīve... Un tam visam pa vidu – aristokrātiska arhitektūra gan no sendienām, gan arī mūsdienu modernajā izpildījumā. Gribētāju apmesties šai apkaimē netrūkst. Un kaut uz pavisam īsu brīdi, bet tas ir iespējams, jo dažādās naktsmītņu rezervācijas sistēmās var atrast mitekļus ikvienam maciņa biezumam. Pavisam nesen parādījusies iespēja nakšņot 16. gadsimtā būvētajā "Villa Balbiano", kas redzama nesen uz kinoekrāniem nonākušajā filmā "House of Gucci" – greznais nams kalpoja kā Aldo Guči mājvieta. Filmā nams redzams vairākas reizes, tostarp Aldo Guči greznās dzimšanas dienas ballītes laikā. Modes fani un pēc greznības izsalkušie villu var noīrēt, izmantojot "Airbnb". Tiesa gan, naktsmītne pieejama vien dažas reizes gadā, un gribētājiem jātur roka uz pulsa, lai noķertu unikālo iespēju.

Un, kā sola villas izīrētāji, viesi var būt pilnībā droši par to, ka nams reālajā dzīvē ir tikpat bagātīgs kā tas atrādīts filmā. Vēsturiskais īpašums, kā jau teikts, atrodas Komo ezera rietumu krastā, Itālijā, un ir viena no lielākajām privātajām rezidencēm apgabalā. 1200 kvadrātmetrus plašajā namā ir seši guļamistabu apartamenti un septiņas marmora vannas istabas. Pie apartamentu tapšanas roku pielicis Žaks Gārsijs, kurš ir arī Parīzes pussalas un Ņujorkas viesnīcas "NoMad" interjera dizainers, teikts ceļojumu žurnālā "Travel+Leisure".

Foto: Vida Press
Foto: Vida Press

Foto: Vida Press

Villa ir kā muzejs, kas piepildīts ar mākslas priekšmetiem un antīkām mēbelēm. Tās sienas rotā 17. gadsimta freskas. Svinīga ēdamistaba, bibliotēka, četri saloni, studija un iekštelpu baseins, kas palielina īpašuma bagātību. Greznais īpašums aizņem aptuveni pusotru hektāru platības, tur iekļauts vēl viens peldbaseins, privātā piestātne, laivu māja un skaists dārzs.

Foto: Vida Press

Villu uzcēla kardināls Tolomeo Gallio, kura ģimene piederēja Komo muižniecībai. 1787. gadā villa tika pārdota citam kardinālam, kurš to atjaunoja un izmantoja saviesīgu pasākumu un ballīšu rīkošanai.

Vēsturiskais īpašums tiek piedāvāts platformā "Airbnb" tikai divām personām 2022. gada 30. martā. Tā kā rezervācija uz martu sākās jau 6. decembrī, tad šis datums ir jau aizņemts. Ieteikums, ja vēl kādu reizi tiks izsludināts rezervācijas datums turēt acis vaļā un to nenokavēt! Viena nakts villā maksā 1000 eiro, lai gan īpašuma standarta cena sākas no 175 000 eiro nedēļā.

Lūk, ielūkojies villas greznībā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!