Foto: Shutterstock
Vasaras dionejai – augam ar īpašām lapām, kas paredzētas kukaiņu noķeršanai, lai gūtu sev nepieciešamās papildu barības vielas, – pavisam noteikti ir laiks uzdzīvei, jo kukaiņi visapkārt čum un mudž.

Vasaras laikā Venēras mušķērāju droši var novietot uz balkona vai terases – iesārtā lapu virspuse kukaiņus pievilinās pati, savukārt, ja šādas iespējas nav, kukaiņu ķeršanas funkcija jāpilda auga saimniekam. Vislabāk dionejai piedāvāt dzīvu kukaini, lai lapu pārveidnītei aizcērtoties, tā sajustu pretestību. Ja augs neizjutīs pretestību, lapa aizcirtīsies, bet pēc kāda laika atvērsies, neizdalot gremošanas fermentus. Ja kukaiņus noķert nav iespējams, dionejai var piedāvāt arī tārpus un kāpurus, kas nopērkami specializētajos makšķernieku veikalos, kas izmērā sasniedz trešdaļu no lapas garuma. Šādos gadījumos lapiņa maigi ar pirkstiem vai pinceti jāsaspiež ciešāk, lai izdalītos gremošanas fermenti. Vidēji gremošanas process notiek apmēram 10 dienas.

Atceries, ka kukaiņa noķeršanas un sagremošanas procesu viena lapiņa var veikt vien pāris reizes, tādēļ to lieki nevajadzētu aiztikt un bakstīt.

Plašāk par Venēras mušķērāja audžēšanu un kopšanu vari izlasīt šajā "Delfi" rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!