Foto: Publicitātes foto
Ārēji pieticīga un neuzbāzīga, taču moderna – 280 kvadrātmetrus lielās mājas "Lofos Hill House" dizainu nosaka Grieķijas lielākās un apdzīvotākās salas – Krētas – dzīvības pilnā un nedaudz mežonīgā daba.

Savrupmāja atrodas Krētas salas austrumu pusē, Tripti kalna ziemeļu pakājē, norāda portāls "Uncrate". Arhitektu uzņēmums "Block772" vēlējās radīt modernu mājokli, kas saplūst un maksimāli pielāgojas apkārtējai videi. Tieši tādēļ, domājot par mājas dizainu, gan tā būvniecībā, gan interjera dizainā uzsvars likts uz apkārtesošajiem līdzenumiem, kuri mijas ar kalniem un pauguriem, kā arī netālu šalkojošo Vidusjūru. Pielāgojoties vidienei, mājoklis būvēts divos līmeņos. Virs pirmā mājas stāva izveidota terase, kurai blakus ierīkots neliels baseins, no kura paveras brīnišķīgs skats uz kalniem un Vidusjūru.

Foto: Publicitātes foto

Mājas būvniecības procesa laikā arhitekti cieši sadarbojās ar vietējiem grieķu amatniekiem, tādēļ lielākā daļa arhitektūras elementi, kā arī mēbeles ir unikālas, īpaši šai mājai radītas, izmantojot vietējos materiālus – marmoru, koku un akmeni, kas dominē kā mājas apdarē, tā arī interjera dizainā iekštelpās. Mājā izteikti dominē neitrālās un piezemētās krāsas, turklāt apzaļumotais jumts māju dabiski sapludina ar apkārtējo vidi.

Mājas apdarei izmantots "Terrazzo" kompozītmateriāls, var sastāvēt no vairāku materiālu, piemēram, marmora, kvarca, granīta, stikla vai citu materiālu sasmalcinātām daļiņām, kas iejauktas cementa vai polimēru masā, vai, iespējams, abu materiālu kombinācijā.

Interjera dizainā veiksmīgi apvienots mūsdienīgais un modernais skandināvu minimālisms ar japāņu arhitektūras elementiem, mājoklī ieturot tīras un askētiskas līnijas. Mājīguma sajūtu neitrāli iekārtotajā mājoklī rada saules gaisma, kas dienas laikā "spēlējas" ar dabisko materiālu tekstūrām un formām.

Viesistabā par galveno akcentu kalpo grieķu mākslinieka radīta iespaidīgā 2,8x1,5 metrus lielā skulptūra, kura izgatavota paralēli mājas būvniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!