Foto: Shutterstock
Kādam augam jābūt ikkatrā mājā – pat tādā, kur mīt ar "zaļajiem īkšķīšiem" neapveltīti cilvēki? Tie ir kaktusi. Saulīti, ērtu podiņu ar atbilstošu augsni un iespēju laiku pa laikam padzerties – ar to kaktusam pilnīgi pietiks, lai krāšņotu palodzi.

Ja saulaina palodze un puķupodiņš ir, atliek vien parūpēties par augsni. Jāņem vērā, ka, lai gan kaktusi nav pārlieku cimperlīgi, tiem netiks vieta jebkurā augsnē. Kā portālam "Māja&Dārzs" paskaidrojusi Nacionālā botāniskā dārza Oranžērijas augu nodaļas vadītāja Zane Purne, kaktusu substrātam jābūt pasmagam un ar mazu trūdvielu piedevu, turklāt viegli skābai līdz neitrālai pH 6,2-7,0. Veikalu dārzkopības nodaļās savam zaļajam augam meklē augsni, kas paredzēta tieši kaktusiem. Tā sastāv no kūdras, melnzemes, grants augsnes, akmens un māla daļiņām. Kad kaktuss tiek stādīts, nevajadzētu aizrauties ar augsnes sablīvēšanu, jo šiem augiem tīk rupjgraudaina un irdena augsne, turklāt saknēm ir nepieciešams gaiss.

Turpinājumā virkne ar rakstiem, kuros smelties gudrības kaktusu un sukulentu audzēšanai, kā arī rast atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!