Foto: Shutterstock
Ziemassvētku gaidīšanas laikā jāpaspēj vismaz divas lietas – noskatīties svētku filmu klasiku "Viens pats mājās" un uztaisīt savu adventes vainagu, kurā četras svētdienas pēc kārtas iedegt pa svecītei. Vai vainags jau gatavs? Ja nē, esam parūpējušies, lai galva par to, kādu vainagu veidot šogad, ilgi nav jālauza.

Vai līdz šim neesi ļāvies adventes vainaga darināšanas azartam? Ja nē, ir īstais laiks to mainīt! Lai arī pirmā advente jau min uz papēžiem un palikušas vien trīs dienas, lai saķertu galus visiem vajadzīgajiem materiāliem, kā arī to visu gana skaisti sataisītu vienā lielā, krāšņā dekorā, portāls "Māja&Dārzs" šogad ir sagatavojis brīnišķīgu špikerīti, kurā ielūkoties un rast vērtīgas atbildes uz populārākajiem jautājumiem. Piemēram, ar ko tad īsti jāsāk, ja domā savām rokām darināt vainagu? Vai pamatni taisīt paša spēkiem vai tomēr iegādāties veikalā jau gatavu? Kādus materiālus izmantot, bet no kuriem labāk turēties attālāk? To visu paskaidro divas adventes vainagu veidošanas profesionāles – "Ziedu Darbnīca" floriste Lūcija Sičevska un "Sintijas darbnīca" dekoratore Sintija Sinka. Klikšķini šeit, izglītojies un jaunās zināšanas liec lietā!

Ja rokdarbi nav tava stihija, nevajag sevi lieki mocīt, jo vari izvēlēties netradicionālāku pieeju adventes vainagam. Galu galā – tas ir tavs mājas dekors un neviena cita. Vien pāris minūšu laikā varēsi radīt minimālistisku, taču visnotaļ skaistu dekoru, kas sastāv tikai no trim dažādiem priekšmetiem – svecēm, riekstiem un ievārījuma burciņām!

Šis ir īstais laiks, lai ļautos vistrakākajām idejām, par svečturi padarot pat pagali! Droši izmanto skapja stūrī nobāztās šampanieša glāzes vai par amizantu dekoru padari gadiem sakrātos šampanieša pudeļu korķīšus. Ideju ir daudz un dažādu! Tāpat ļaujies visai krāsu paletei – lai arī dabas toņi ir skaisti un eleganti, vari izveidot adventes vainagu no melnās un zelta krāsas, kas noteikti paliks atmiņā ikvienam ciemiņam.

Lai ievirzītu uz īstā ceļa un iedarbinātu dziļākos fantāziju nostūrus, piedāvājam 50 interesantas idejas dažādu sarežģītības pakāpju adventes dekoriem. Lai izdodās!













































Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!