Foto: Shutterstock
Maza telpa ierobežo, kad runa ir par tās iekārtošanu. Taču tam ir arī bonusi – mazu istabu vieglāk sakārtot un uzturēt tīrus. Turklāt, piekopjot pāris trikus, telpu vizuāli iespējams padarīt plašāku.

Nekas neliek mazai telpai izskatīties vēl šaurākai kā pārlieku daudz mantu. Tādēļ sāc ar istabas sakārtošanu – izšķiro istabas saturu un atstāj tikai nepieciešamāko, raksta "The Spruce". Iespēju robežās mantas paslēp no redzesloka – jo mazāk mantu būs redzams, jo sakārtotāka un plašāka šķitīs telpa.

Telpās ar mazu platību mēbeles vislabāk novietot pie sienas, lai tajā būtu ērti pārvietoties. Savukārt pašas mēbeles jāizvēlas pēc iespējas kompaktākas – neizvēlies vislielāko stūra dīvānu. Izvairies no ļoti raibām apdrukām, bet tā vietā koncentrējies uz interesantu tekstūru neitrālos toņos. Daudzu mazu aksesuāru vietā izmanto dažus lielus un vienkāršus aksesuārus, lai telpu nepārblīvētu.

Foto: Shutterstock

Savukārt, domājot par krāsu paleti, izmanto gaišos toņus, kas telpu padarīs gaišu un mājīgu, kā arī vizuāli paplašināt to. Izvēlies pēc iespējas līdzīgākas krāsas. Gaišāki toņi mazu telpai liek izskatīties lielākai, nekā tā ir patiesībā. Lai šo efektu neizjauktu istabas iekārtojums, arī mēbeles vēlams izvēlēties līdzīgā tonī, nevis kontrastējošā. Svarīgs ir arī apgaismojums, jo jebkura telpa izskatīsies lielāka, ja tā ir labi apgaismota kā ar dabisko, tā ar mākslīgo apgaismojumu. Tādēļ žalūziju vietā izvēlies aizkarus.

Vērā ņemamu efektu var panākt arī ar materiālu, kuram var redzēt cauri – stiklu. Piemēram, vannasistabā atbrīvojies no necaurspīdīgajām dušas kabīnes durvīm, to vietā izvēloties caurspīdīgu stiklu. Telpa aizvien būs tādā pašā izmērā, taču vizuāli izskatīsies plašāka. Tāpat stiklu var izmantot arī galda virsmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!