Foto: Shutterstock
Šķiet, ka alternatīvais stils, kuru varētu dēvēt arī par hipsteru stilu, interjera dizainā aktuāls būs vēl ilgu laiku. Tādēļ pat tie, kas sirdī nav hipsteri, bet vēlas eksperimentēt ar sava mājokļa iekārtojumu, var izmēģināt jaunākās tendences, ko piedāvā šis jauneklīgais, bet tajā pašā laikā radošais un pat neparastais interjera dizains.

Ķieģeļu sienas

Industriālais stils spēcīgi ietekmē arī alternatīvo interjera dizainu. Piemēram, abos stilos populāras ir atklātas ķieģeļu sienas un koka mēbeles. Taču, kamēr industriālajā stilā abi šie elementi ir gana atturīgi un tiek izmantoti tikai kā interjera papildinājumi, tikmēr hipsteru mājokļos ķieģeļu sienas ir viena no būtiskākajām detaļām. Turklāt šie interjeri, atšķirībā no industriālajiem, ir krietni omulīgāki un niansēm piepildītāki.

Foto: Shutterstock

Rakstāmmašīnas

Lai arī rakstāmmašīnas vairs netiek izmantotas darba vajadzībām, tomēr tās joprojām ir aktuālas interjera dizainā. Tās pat kļuvušas par vienu no populārākajiem elementiem hipsteru interjera dizainā. Tādēļ, ja ir vēlme savam mājoklim piešķirt mazliet stilīgāku pieskaņu, jādodas rakstāmmašīnas meklējumos uz krāmu tirdziņiem. Vai arī jākāpj lauku mājas bēniņos, kur iespējams paslēpusies ne vien rakstāmmašīna, bet arī vēl citi priekšmeti, kas var kļūt par īstu interjera dizaina pērli.

Foto: Shutterstock

Mūzikas elementi

Gramofons un vinila plates ir vien daži elementi, kas papildinās jebkuru hisperu interjeru. Taču var būt vēl radošākiem. Kāpēc gan viesistabas sienu nedekorēt ar 20. gadsimta dziedātāju plakātiem, kuri ierāmēti neparastos rāmjos? Tas noteikti interjeru padarīs krietni interesantāku un personificētāku nekā abstraktas fotogrāfijas pie sienas.

Retro mēbeles un dekori

Retro mēbeles ir viens no populārākajiem alternatīvā interjera dizaina elementiem. Taču ne vien senas mēbeles, bet arī retro stila dekori interjeru padarīs vienreizēju un neatkārtojamu. Jāteic gan, ka hipsteru stilā retro dekori nav vis senas un greznas vāzes, bet gan izlietotas burciņas vai jau sen no ierindas izgājis velosipēds. Izmantojot interjerā šādus elementus, var ne vien piešķirt īpašu izskatu mājoklim, bet arī saaudzēt dabu un mazināt piesārņojumu.

Foto: Shutterstock

Nepabeigts šiks

Lai radītu stilīgu interjeru, jākoncentrējas uz komfortu un ikdienišķumu, vienlaikus pievēršoties neierastiem dizaina risinājumiem. Bieži vien šādi interjeri izskatās nepabeigti, tādēļ tos dēvē par "noplukušu šiku". Lai iegūtu šādu efektu, var eksperimentēt gan ar baldahīnu guļamistabā, gan atvērta tipa skapi.

Netradicionāli gaismekļi

Viens no neparastākajiem elementiem alternatīvajā interjerā ir unikāli gaismekļi, kas stipri atšķiras no masveidā ražotajām lustrām. Interjerā tiek izmantotas īpašas lustras, kas var būt gan pašdarinātas, gan atrastas krāmu tirdziņā vai nopirktas no māksliniekiem. Taču jebkurā gadījumā gaismekļiem jābūt ārkārtīgi neierastiem un uzmanību piesaistošiem.

Interesanti spilveni

Arī spilveni ar ironisku un pat uzjautrinošu apdruku vai motivējošiem saukļiem ir būtiska hipsteru interjera iezīme. Pat ja nav vēlme visu mājokli pārvērst brīvdomātāju stila miteklī, tad noteikti var eksperimentēt ar spilvenu apdrukām, kas ne vien atsvaidzinās viesistabu, bet arī kļūs par uzmanības objektu viesību laikā.
Foto: Shutterstock

Siena-tāfele

Bērnībā daudzi no mums ir iemēģinājuši roku sienu apgleznošanā. Ja tolaik vecāki nebija priecīgi par šādām izpausmēm, tad šobrīd ir iespēja ierīkot īpašu sienu – tāfeli, kuru ne vien drīkst, bet pat obligāti jāapraksta vai jāapglezno. Turklāt hipsterīgā interjera stilā tā noteikti būs siena baltā krāsā, kas vizuāli padarīs mājokli plašāku.
Foto: Shutterstock

Bāra ratiņi

Interjera elements, kas patiks ne vien hipsteriem, bet arī cilvēkiem, kuriem vienkārši tīk laiska atpūta pēc garas darba dienas. Nav obligāti uz bāra ratiņiem turēt tikai vīna glāzes, tikpat labi tur var atrasties telpaugi vai vecāsmātes kafijas servīze, kas ne vien raisīs patīkamas atmiņas, bet arī atbildīs pēdējām interjera tendencēm – retro elementi interjera dizainā.

Telpaugi

Kaut arī bez telpaugiem nav iedomājams neviens interjers, tomēr hipsteru stilā tiem ir īpaša vieta. Telpaugi var atrasties gan uz palodzēm, gan uz grīdas. Turklāt parasti tie ir liela izmēra augi vai kaktusi. Šobrīd populāri ir arī terāriji, kur gan netiek audzēti tarakāni, bet gan nelieli augi.
Foto: Shutterstock

Izmantotie avoti: www.homejournal.com, www.homedecomalaysia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!