Foto: Shutterstock
Patiesībā melni ziedi dabā ir sastopami reti. Pat ja šķiet, ka esi saticis šo dabas brīnumu, visdrīzāk, ieskatoties ciešāk, izrādīsies, ka zieds ir tumši violets, sarkans vai purpursarkans. Taču tāpat šie tintes krāsas ziedi ir apbrīnojami un ikvienam piemājas daiļdārzam piešķirs nedaudz intrigas un noslēpumainības.

Rakstā aplūkotie ziedi ir vieni no vistumšākajiem augiem, ko vispār var audzēt piemājas dārzā. Lielākā daļa šķirņu ir ziemcietīgas, tāpēc tās priecēs vairākas sezonas pēc kārtas. Savukārt vāzē šo šķirņu ziedi var stāvēt pat līdz divām nedēļām.

Melnā tulpe


Kaut arī pavasarī visi ir noilgojušies pēc košām krāsām, tomēr kādu "pipariņu" vajag arī pavasara puķudobē. Tulpes 'Nakts karaliene' samtainie ziedi, kas iekrāsoti purpursārtos toņos, stipri izcelsies uz balto un dzelteno ziedu fona, piešķirot dārzam īpatnēju akcentu.

Foto: Shutterstock

Asinssarkanās šokolādes kosmejas


Kosmeja zied krāšņiem ziediem, kuru diametrs ir aptuveni 4–5 centimetri. Vasaras svelmainajā saulē asinssarkanās šokolādes kosmejas no tāluma izskatās absolūti melnas, vien aplūkojot tās tuvumā, var ievērot, ka patiesībā ziedi ir sarkanbrūni. Tā kā kosmejas var sasniegt pat 70 centimetru augstumu, tās labi izskatīsies blakus lilijām un dālijām.

Foto: Shutterstock

Melnā dālija


Viens no populārākajiem rudens sezonas ziediem Latvijā, izrādās var būt arī tumši sārtā krāsā, kas no tāluma izskatās pilnīgi melna. Dālijas 'Arābu nakts' rudens puķudobes kompozīciju noteikti padarīs piesātinātāku un nedaudz maģiskāku.

Tumšās kāršrozes


Kāršrozes 'Nigra' zied ķiršsarkaniem un pat gandrīz melniem ziediem. Kāršrozes augstums var sasniegt pat divus metrus, tādēļ tās visai bieži stāda gar mājas fasādi. Īpaši grezni un eleganti gar mājas fasādi izskatās tumšās kāršrozes, kuru samtainie ziedi neatstās vienaldzīgu nevienu.

Tumšsārtā roze


'Black Baccara' ir hibrīdā tējas roze, kas zied no pavasara līdz pat rudenim. Tās samtainās bordo ziedlapiņas ziedēšanas laikā kļūst arvien tumšākās, tāpēc rudenī izskatās gandrīz melnas.

Foto: Shutterstock

Ķiršsarkanā lilija


Āzijas lilijas 'La Royal Kiss' pārsteidz ne vien ar izteikti ķiršsarkaniem ziediem, kuri vidusdaļā ir gandrīz pilnībā melni, bet arī ar satīna tekstūru, kas laistās saules staros.

Foto: Shutterstock

Tumši sārtie puķuzirnīši


Puķuzirņu 'Beaujolais' ziedi ir tumšā sarkanvīna krāsā; tie īpaši daiļi izskatās, vijoties gar žogu vai mājas sienu kopā ar baltiem un piesātināti rozā puķuzirņiem.

Neticami melnā petūnija

Ja vēlas patiesi melnus ziedus, tad jāizvēlas lielziedu petūniju 'Sophistica Blackberry'. Tās samtainās ziedlapiņas ir efektīgi melnā krāsā, kas šķiet absolūti neticami priekš petūnijām, kuras ierasti ir rozā, violetā un baltā krāsā.

Rakstam tika izmantota informācija no "Better Homes & Gardens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!