Foto: Shutterstock
Īstu pavasara iestāšanos sajūtu neuzbur nekas cits kā daba, kas lēnu garu mostas no ziemas miega, spraucot laukā pirmos zaļumus. Taču daži koki un krūmi vēl pirms lapu plaukšanas pārsteidz ar krāšņiem ziediem.

Tāda ir agrā ziedētāja burvjlazda – zied jau ziemā, no decembra līdz februārim. Mazie stādiņi no Latvijas ziemām jāpasargā, taču jau ieaugušās burvjlazdas ir ar izcilu ziemcietību.

Pēcāk savu uznācienu dārzā sāk skaistās sakuras un magnolijas. Turklāt pavasaris ir labākais laiks, kad šos košumkokus stādīt savā dārzā.

Arvien iecienītāki košumkrūmi dārzos kļūst rododendri, kas izceļas ne tikai ar skaistiem ziediem, bet arī lapojumu. Turklāt dažas no šķirnēm dārzā ienesīs ne vien krāsas, bet arī aromātiskas smaržas. Un kā gan pavasarī iztikt bez sava ceriņkrūma, kurā meklēt "laimītes" un priecāties par ziedu pilnajiem ķekariem!

Lai izvēlētos savu īsto pavasara ziedētāju dārzā, "Māja&Dārzs" izveidojis rakstu izlasi, kurā iepazīties ne tikai ar augiem un skaistākajām šķirnēm, bet arī uzzināt par to stādīšanu un kopšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!