Foto: Publicitātes foto
Polijā esošais mājoklis, kuru sedz daļēji divslīps, daļēji plakans jumts, savas tīri baltās fasādes dēļ drīzāk atgādina statuju. Taču mājas eksterjers nav vienīgais, kas pārsteidz – tai ir īpaša terase, kas dienas laikā maina savu atrašanās vietu, vēsta portāls "Uncrate".

Māju "Quadrant House" projektēja arhitektūras studija "KWK Promes". Vārds dots par godu ierīcei, kuru astronomi izmanto, lai noteiktu zvaigžņu atrašanās vietu. Šis motīvs kalpo kā pamats ēkas kustīgās daļas koncepcijai – terasei, kas, sekojot saules kustībai, spēj pagriezties par 90 grādiem.

"Daļa ēkas reaģē uz saules kustību un tai seko," tā žurnālam "Dezeen" pastāsta mājas arhitekts Roberts Konečnijs. Terasei pārvietojoties, mājas saimniekiem tiek sniegta iespēja izbaudīt patīkamu ēnu, kā arī tiek nodrošināta gaisma pārējai ēkai.

Foto: Publicitātes foto

Ēkas mobilā daļa rotē starp dzīvojamo zonu un spa zonu. Lai nodrošinātu dārza un terases sasniedzamību, dzīvojamai zonai ir bīdāmas stikla durvis visas sienas garumā.

Terase savu kustību veic pa sliežu ceļu, kas ierīkots dārzā. Pateicoties nepārtrauktajai kustībai, zāle spēj augt pat zem grīdas un mauriņš visā dārzā ir vienlīdz skaists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!