Foto: Viktorija Pavļučenko
Dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Ķepu ķepā" ik dienu uzturas vairāk nekā 100 suņi un 150 kaķi. Dzīvnieku pulkā ir gan kaķēni un kucēni, gan ķepaiņi – seniori. Ikviens no viņiem cer satikt savus īstos cilvēkus un doties uz gādīgām un mīlošām mājām. Ja meklē uzticamu draugu, iegriezies Jelgavas novadā, Salgales pagasta "Rēvicos" un iepazīsties ar ķepaiņiem!

Džeina

Džeina ir piecus gadus veca vidēja auguma sunīte. Dienas lielajā voljērā viņa aizvada ļoti aktīvi, bet visvairāk gaida savu cilvēku, ar kuru doties garās ikdienas pastaigās un vakaros gulēt blakus dīvānā. Džeina ir mīļa un draudzīga – ja potenciālajam saimniekam jau ir suns, abi ir aicināti kopā atbraukt uz "Ķepu ķepā", doties kopīgā pastaigā un pārliecināties, vai suņi satiks labi.

Foto: Viktorija Pavļučenko

Meisons

Divgadnieks Meisons ir kārtīgs, gudrs un paklausīgs, lai arī reiz savas dienas vadījis klaiņojot. Suns ir draudzīgs arī ar citiem savas sugas pārstāvjiem. Kaķi viņam šķiet interesanti, taču pāri tiem viņš necenšas nodarīt. Lielākā Meisona laime ir cilvēka uzmanība – neizmērojams prieks par katru glāstu, skatienu un kopīgu pastaigu.

Riko

Riko ir septiņi gadi. Diemžēl suņuks pamazām zaudē redzi. Tomēr tas neliedz viņam ar zinātkāri iepazīt apkārtni pastaigu laikā. Pastaigas ir Riko mīļākā nodarbe, un tajās viņš vienmēr uzvedas rātni un mierīgi. Ceļā satikts suns būs Riko draugs, arī pret kaķiem īpašu pretenziju nav.

Foto: Viktorija Pavļučenko

Pupiņa

Pupiņai ir vien četri gadi, bet piedzīvojusi jau tik daudz. Pašlaik viņa baidās no skaļiem trokšņiem un kņadas, bet mīlestība pret cilvēku jaušama katrā Pupiņas kustībā – sunīte grib pieglausties un justies pasargāta. Lai arī savu dzīvi pavadījusi pie ķēdes un nesaņemot pienācīgu aprūpi, viņas spēja uzticēties cilvēkam ir apbrīnojama.

Foto: Viktorija Pavļučenko

Lerijs un Kerijs

Nešķiramajiem brālīšiem nu jau 11 gadu. Tomēr viņi vēl nejūtas kā seniori – labs pierādījums tam ir raitais solis, ar kādu puikas dodas pastaigās. Viņi ļoti mīl cilvēkus, vienmēr izmantojot katru izdevību, lai pieglaustos un izlūgtos kādu glāstu. Brāļi meklē kopīgas mājas!

Foto: Viktorija Pavļučenko

Argo

Argo ir astoņus gadus vecs liela auguma suns. Diemžēl vien ar labo actiņu ķepainis spēj kaut nedaudz saredzēt pasauli. Neskatoties uz to, viņš dievina pastaigas un priecājas, ja to laikā satiek citus sugas brāļus un māsas. Sevišķi Argo priecājas par cilvēka glāstu, jo to skarbajā dzīvē viņam ļoti trūcis.

Foto: Viktorija Pavļučenko

Viks

To, ka Vikam ir jau deviņi gadi, nemūžam nevarētu uzminēt – suņuks ir aktīvs un draisks. Vikam ļoti patīk rotaļas ar bērniem un garas pastaigas. Ķepainim patversmē ir pārāk skaļi, jo viņš radis pie klusas un mierīgas mājas dzīves. Viks priecāsies, ja būs vienīgais mājas mīlulis.

Foto: Viktorija Pavļučenko

Otto

Otto ir četrus gadus vecs. Viņš ir aktīvs, tomēr paklausīgs, turklāt ieklausās katrā vārdā, ko saka cilvēks. Biedrības darbinieki atzīst, ka šim sunim cilvēks ir kā Dievs. Otto meklē aktīvu saimnieku, kurš gatavs doties regulārās un kustīgās pastaigās. Ar saviem sugas brāļiem suns satiek labi.

Foto: Viktorija Pavļučenko

Ja esi nolēmis uzņemties rūpes par kādu no suņiem, sazinies ar biedrību "Ķepu Ķepā" – spied šeit!

Ja uzņemt mīluli savās mājās šobrīd nav iespējams, varat palīdzēt citos veidos. "Rīga Plaza" labdarības kampaņas "Sasildi ķepaiņus!" ievaros ir izveidota īpaša ziedojumu kaste, kurā līdz 5. novembrim var ievietot praktiskus un noderīgus ziedojumus – dzīvnieku barību, segas, dvieļus, palagus, rotaļlietas un pavadas. Viss saziedotais tiks nogādāts gan fotogrāfijās iemūžinātajiem, gan arī citiem "Ķepu ķepā" dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!